Τις τελευταίες τρεις ημέρες του Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα δύο τελευταία πανελλήνια πρωταθλήματα, ξίφους μονομαχίας U20 και σπάθης U13, που θα ολοκληρώσουν το εγχώριο αγωνιστικό καλεντάρι για το 2023-2024.

 

Την Παρασκευή 28/6 και το Σάββατο 29/6 θα πραγματοποιηθούν τα ατομικά και τα ομαδικά αντίστοιχα του πανελλήνιου πρωταθλήματος σπάθης παμπαίδων/παγκορασίδων, ενώ το Σάββατο 29/6 και την Κυριακή 30/6 θα πραγματοποιηθούν τα ατομικά και τα ομαδικά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών/νέων γυναικών.

Στη σπάθη παμπαίδων (U13) οι Αριστοτέλης Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) και Ανδρέας Νέστορας (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) μετά τα χάλκινα του 2023 θα επιδιώξουν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ στις παγκορασίδες η Αγγελική Γλύκη (Ηλυσιακός ΑΟ) θα είναι ξανά παρούσα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, μία εβδομάδα μετά το χάλκινο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων γυναικών. Ο ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων έχει το δύσκολο στόχο της διπλής υπεράσπισης των ομαδικών τίτλων μετά την επιτυχία του 2023. Θα αγωνιστούν συνολικά 72 παμπαίδες και 50 παγκορασίδες την Παρασκευή 28/6 και 12+8 ομάδες στα ομαδικά του Σαββάτου 29/6.

Στο πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας U20 θα δώσει το παρών ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) για να υπερσπιστεί τον περσινό του τίτλο στους νέους, ενώ στις νέες θα έχουμε νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας, με την Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που κατέκτησε τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας τον Μάρτιο να είναι το μεγάλο φαβορί. Στα ομαδικά της Κυριακής ο ΟΞΙΦ στους νέους άνδρες και η Ίριδα στις νέες γυναίκες είναι οι δύο ομάδες που θα κληθούν να υπερασπιστούν τους περσινούς τίτλους. Έχουν δηλωθεί 57 νέοι και 52 νέες στα ατομικά, ενώ τα ομαδικά κύπελλα θα διεκδικήσουν από οκτώ ομάδες σε κάθε κατηγορία.

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα

PP_EPEEU20.jpg

PP_SABREU13.jpg

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib