Η αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου το πανελλήνιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών (U20), το πρώτο της σεζόν στο συγκεκριμένο στο όπλο.

Όπως και ο πρώτος εγχώριος αγώνας της χρονιάς που έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου, έτσι και το συγκεκριμένο κύπελλο θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται δίπλα στο Ολυμπιακό στάδιο του ΟΑΚΑ, ενώ η είσοδος θα γίνει από την πύλη Α. Οι αγώνες των νέων ανδρών θα ξεκινήσουν στις 09:00 και θα ακολουθήσουν οι αγώνες των νεών γυναικών στις 14:00. Στο πρώτο κύπελλο έχουν δηλωθεί 52 νέοι και 41 νέες, μεταξύ των οποίων μερικοί/ες από τους/τις καλύτερους ξιφομάχους της Ελλάδας στο ξίφος μονομαχίας.

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας των νέων θα αγωνιστούν τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής Ελλάδας της περσινής χρονιάς, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), με τον πρώτο να μετρά πέρυσι και δύο νίκες σε πανελλήνια κύπελλα, πέρα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το παρών θα δώσει και ο έφηβος Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην οποία κατέκτησε τους πανελλήνιους τίτλους τόσο στους εφήβους (U17) όσο και στους άνδρες, ενώ σήκωσε και το ένα από τα τρία κύπελλα των νέων.

Θέση στην πίστα θα πάρουν και οι «χάλκινοι» του πανελλήνιου πρωταθλήματος, Σταύρος Ιτσάνης (ΟΣ Κηφισιάς) και Αλέξης Κρανίτης (Λύγκας Πεντέλης), αλλά και οι Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και Φώτης Μήνος (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) που είχαν ανέβει πέρυσι σε βάθρο πανελλήνιων κυπέλλων. Ενδιαφέρον θα έχει επίσης η επιστροφή του Άγγελου Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ) μετά από μία περίοδο τραυματισμών, καθώς και το ντεμπούτο του Αρτέμιου Τζοβάνη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) στο νέο του όπλο, αφού φέτος μεταπήδησε από το ξίφος ασκήσεως στο ξίφος μονομαχίας.

Την τελευταία τους χρονιά στην κατηγορία των νέων γυναικών θα ξεκινήσουν η πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας, Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), και η δευτεραθλήτρια Ελλάδας, Λίλιαν Κεφάλα-Τσόρου (ΛΟ Βάρης). Παρούσα θα είναι η Βασιλική Μπίζα (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) που πέρυσι είχε ανέβει σε βάθρο πανελληνίου κυπέλλου U20, ενώ τη διάκριση διεκδικούν αρκετές νεάνιδες ξιφομάχοι (U17 - γεννημένες από το 2008 και μετά) όπως η «χάλκινη» του πρωταθλήματος Ελλάδας νέων, Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ), η Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) των δύο χάλκινων σε κύπελλα γυναικών, η πρωταθλήτρια Ελλάδας νεανίδων Ίρις Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) αλλά και η Ολυμπία με την Αλεξία Καλημέρη (ΛΟ Βάρης).

Συμμετοχές
Live Αποτελέσματα
Προκήρυξη

6059673.jpg

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib