Οι πρωταθλητές νέων του 2024, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και Αριάδνη Νάσκαρη, επικράτησαν στο 1ο Πανελλήνιο Κυπέλλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών και νέων γυναικών (U20) αντίστοιχα για τη σεζόν 2024-2025.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και το παρών έδωσαν 52 νέοι και 39 νέες.

Στους ημιτελικούς των νέων ανδρών (U20) o Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) επικράτησε του συναθλητή του Κωνσταντίνου Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με 15-9 σε ακόμα μία μεταξύ τους αναμέτρηση, ενώ ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο όπλο μετά την αλλαγή από το ξίφος ασκήσεως επικράτησε του έφηβου Φώτη Μήνου (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) με 15-11 και έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Οι δύο αθλητές του Γιώργου Πασσά αναμετρήθηκαν για το κύπελλο και ο κάτοχος του πανελλήνιου τίτλου U20, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ήταν τελικά αυτός που αναδείχθηκε νικητής με 15-3. 

Στην ημιτελική φάση των νεών γυναικών έφτασαν η Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), η Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ), η Ίρις Αναστασία Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και η  Δήμητρα Πατσούρα (Ακρίτες). Η Νάσκαρη επικράτησε με 15-1 της νεάνιδας Ρασπόπτση και η Πατσούρα με 15-13 της επίσης νεάνιδας Τουρμάν. Στον τελικό της κατηγορίας η Νάσκαρη, αθλήτρια του Γιώργου Πασσά, αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 15-8 κόντρα στην Πατσούρα που προπονείται με τον Γιώργο Παυλίδη

Το 2ο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων έχει προγραμμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου. Ακολουθούν τα αποτελέσματα και οι φωτογραφίες από το βάθρο των νικητών/ριών:

Η τελική οκτάδα των νέων ανδρών:
1. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
2. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
3. Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
T3. Φώτης Μήνος (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου)
5. Χρήστος Ιάσονας Παλυβός (ΛΟ Βάρης)
6. Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ)
7. Αλέξης Κρανίτης (Λύγκας Πεντέλης)
8. Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων)

Αποτελέσματα

Η τελική οκτάδα των νέων γυναικών:
1. Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
2. Δήμητρα Πατσούρα (Ακρίτες)
3. Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ)
Τ3. Ίρις Αναστασία Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
5. Λίλιαν Κεφάλα-Τσορού (ΛΟ Βάρης)
6. Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
7. Μελίνα Ρεντούμη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
8. Δωροθέα Λεβεντάκη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Αποτελέσματα

unnamed (1).jpg

unnamed.jpg

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib