Από τις τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στις δύο διοργανώσεις της σειράς αγώνων Satellite της FIE, αυτή της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος ασκήσεως γυναικών ήταν που ξεχώρισε χάρη στην 7η θέση που κατέκτησε στο Βουκουρέστι.
 
Το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι φιλοξένησαν τους πρώτους αγώνεςτης σειράς Satellite της παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας (FIE) σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο ξίφος ασκήσεως και το ξίφος μονομαχίας αντίστοιχα. Τέσσερις ξιφομάχοι από τη χώρα μας ταξίδεψαν στις δύο βαλκανικές πρωτεύουσες για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Ακολουθούν όλα όσα έγιναν ανά διοργάνωση:
 
FIE Satellite ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών
Βουκουρέστι (Ρουμανία)
 
O Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και ο Δημήτρης Γκίκας (ΑΟΞ Αιγάλεω) ήταν οι πρώτοι που πήραν θέση στην πίστα της διοργάνωσης το Σάββατο 21/9. Στη φάση των πουλ σημείωσαν 3/3 και 3/2 νίκες/ήττες αντίστοιχα και πέρασαν στο κυρίως ταμπλό. Στον γύρο των 128 ο Κοντοχριστόπουλος επικράτησε με 15-5 του Νικίτας Γκερμάν (Μολδαβία) και ο Γκίκας του Τζιόρτζιο Εβαγκελίστι (Ιταλία) με 15-4. Την πορεία τους σταμάτησαν στο γύρο των 64 ο Ίθαν Γκάσνερ (ΗΠΑ) με 15-8 και ο Μάξγουελ Τζόουνς (Βρετανία) με 15-10 αντίστοιχα. Ο Γκίκας κατέκτησε την 50η και ο Κοντοχριστόπουλος της 56η θέση ανάμεσα σε 115 αθλητές.
 
Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) πήρε τη σκυτάλη τη δεύτερη μέρα. Στη φάση των πουλ σημείωσε 5/1 νίκες/ήττες αντίστοιχα και πέρασε στο κυρίως ταμπλό των 64. Επικράτησε κατα σειρά της Ουλιάνα Ντομπρίνινα (Μολδαβία) με 15-8, της Λίχι Πέερ Κόρεν (Ισραήλ) με 15-13, της Εμίλια Κόρμπου (Ρουμανία) με 15-13. Στη μάχη του προημιτελικού ηττήθηκε με 15-4 από την Ντάρια Μιρόνιουκ (Ουκρανία), η οποία ήταν τελικά η νικήτρια της διιοργάνωσης. Η Κοντοχριστοπούλου κατέκτησε την 7η θέση ανάμεσα σε 72 ξιφομάχους.
 
Αποτελέσματα
50ος - Δημήτρης Γκίκας
56ος - Νίκος Κοντοχριστόπουλος
 
7η - Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου
 
FIE Satellite ξίφους μονομαχίας γυναικών
Βελιγράδι (Σερβία)
 
Η Φανή Βαρβέρη (ΑΣ Φοίνικας Φλώρινας) ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διοργάνωση. Την Κυριακή 22/9 σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες στη φάση των πουλ και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό. Στη φάση των 128 επικράτησε της Εμιλί Μπερνιγκόντ (Γαλλία) με 15-13, ενώ στη φάση των 64 ηττήθηκε με 15-7 από την Ελεονόρα Ντε Μάρκι (Ιταλία) και κατέκτησε τελικά την 61η θέση μεταξύ 99 αθλητριών.
 
Αποτελέσματα
61η - Φανή Βαρβέρη
 
kontochristopoulou.jpg
 
bucarest_satellite.jpg
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib