Να αποκτήσει ένα πιο ουσιαστικό ρόλο

στα δρώμενα της ξιφασκίας επιδιώκει σταθερά και επίμονα η Μεσογειακή Συνομοσπονδία των 20 κρατών - μελών. Η επιδίωξή της αυτή περνάει, εδώ και κάμποσα χρόνια, μέσα από μια συνεχή προσπάθεια να αυξήσει το ανταγωνιστικό ενδιαφέρον της βασικότερης αγωνιστικής της διοργάνωσης, του Μεσογειακού Κυπέλλου ξιφασκίας. Να την κάνει δελεαστικότερη, εν ολίγοις, για τις χώρες με λιγότερο αναπτυγμένο το άθλημα και ν' αυξήσει, γενικά, το ενδιαφέρον της συμμετοχής σε αυτό.

 

Στην πιο πάνω, λοιπόν, ρεαλιστική κατεύθυνση κινείται η σημαντικότερη απόφαση του Δ.Σ της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρίαση (το προηγούμενο Σαβ/κο στη Μαδρίτη) με συμμετοχή και του γ.γ της ΕΟΞ, Δημήτρη Κοντού. Σύμφωνα με αυτή, το πρόγραμμα του Μεσογειακού Κυπέλλου (τέλη Γενάρη στο Κιάβαρι, κοντά στη Γένοβα) θα περιλαμβάνει, ξεχωριστά, δοκιμαστικά και αγώνες για την κατηγορία –15 χρόνων. Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα υπάρξει, συζητείται, να καθιερωθεί από τη διοργάνωση του 2015 αντί της κατηγορίας Νέων –20, οπότε οι ηλικιακές κατηγορίες του Μεσογειακού Κυπέλλου θα είναι πλέον –17 και –15 χρόνων.

Κατά τα λοιπά, τώρα, στη Μαδρίτη, αποφασίστηκε ο εορτασμός της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας, τον προσεχή Οκτώβριο στη Μαρσάλα της Σικελίας, για συμβολικούς λόγους, καθώς από εκεί ξεκίνησε ο Γκαριμπάλντι την πορεία του για την ένωση της Ιταλίας. Ακόμα, ο Τυνήσιος, Νουρεντίν Ραμπάνα, εκλέχτηκε στη θέση του ταμία της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, ενώ προβλέπονται συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για δύο ακόμα κενές θέσεις του συμβουλίου.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib