Ο ΛΟ Βάρης και ο ΑΓΣ Μέγας Αλέξανδρος Ελευθερίου Κορδελιού θα διοργανώσουν το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου πανελλήνια κύπελλα ξίφους μονομαχίας και ξίφους ασκήσεως αντίστοιχα στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων (U17) και παμπαίδων/παγκορασίδων (U13), καθώς και αγώνες ανάπτυξης (U10).

 

Οι δύο σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν υπό την αιγίδα της ΕΟΞ τους δύο αγώνες που θα ανοίξουν την νέα αγωνιστική σεζόν για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για κάθε διοργάνωση:

1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας U17/U13 + Αγώνες ανάπτυξης U10
28-29/9 | Βάρη (Αθήνα) | διοργανωτής σύλλογος: ΛΟ Βάρης

Συμμετοχές
Live Αποτελέσματα
Προκήρυξη

Οι αγώνες θα διεξαχθούν για ακόμα μία χρονιά στο κλειστό γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, που είναι και συνδιοργανωτής των δύο κυπέλλων. Το Σάββατο 28/9 οι αγώνες των εφήβων θα ξεκινήσουν στις 09:00 και θα ακολουθήσουν οι αγώνες των νεανίδων στις 14:00. Την Κυριακή 29/9 η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει στις 9:00 με τους παμπαίδες, οι παγκορασίδες θα πάρουν τη σκυτάλη στη 13:00 και η μέρα θα ολοκληρωθεί με τις κατηγορίες ανάπτυξης στις 16:00. Στη διοργάνωση έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν περισσότεροι/ες από 230 ξιφομάχοι: 58 έφηβοι, 60 νεάνιδες, 48 παμπαίδες, 46 παγκορασίδες καθώς και 16 αγόρια και 10 κορίτσια U10.

Στους εφήβους ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) είναι το μεγάλο φαβορί. Την άνοιξη έκανε το πολύ σπάνιο νταμπλ στα πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων και ανδρών, ενώ είχε επικρατήσει και στο δεύτερο κύπελλο των εφήβων. Απέναντί του θα έχει των Φώτη Μήνο (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) που ήταν ο μοναδικός με παρουσία και στα τρία βάθρα των κυπέλλων, καθώς και σε αυτό του πανελλήνιου πρωταθλήματος (2ος). Στη Βάρη θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το κύπελλο που κατέκτησε πέρυσι κόντρα στον «γηπεδούχο» Χρήστο Ιάσονα Παλυβό (ΛΟ Βάρης). Οι 14χρονοι Νίκος Σούκερας (ΠΑΣ Γιάννινα) και Αχιλλέας Αντωνίου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες συμμετοχές χάρη στις διακρίσεις που είχαν ήδη από την περσινή χρονιά. 

Στις νεάνιδες θα είναι παρούσα η πρωταθλήτρια Ελλάδας U17 Ίρις Αναστασία Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) που μέσα στο Σεπτέμβριο ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου του κυπέλλου των νέων (U20), όπως έκανε και η Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ) η οποία την περσινή χρονιά είχε κάνει το 3/3 στα βάθρα των κυπέλλων της κατηγορίας. Η Άννα Ραφαέλα Σαλαβούρα (ΛΟ Βάρης) και η Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) είχαν σταθερότητα πέρυσι σε πολύ καλές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με επιστέγασμα τη 2η και την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντίστοιχα, ενώ στη Βάρη θα επιστρέψουν στην πίστα και η Μελίνα Ρεντούμη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με την Ναυσικά Δημοσθένους (ΠΑΣ Γιάννινα) που πέρυσι είχαν κατακτήσει το 2ο και το 3ο κύπελλο αντίστοιχα. Πέρα από την Σαλαβούρα, ο διοργανωτής σύλλογος (ΛΟ Βάρης) θα εκπροσωπηθεί και από τις αδερφές Ολυμπία και Αλεξία Καλημέρη που διεκδικούν επάξια θέση στα βάθρα.

Από τα ονόματα που έχουν δηλωθεί στους παμπαίδες ξεχωρίζει αυτό του Ραφαήλ Λάζου (ΟΞΙΦ) ενώ στις παγκορασίδες αυτό της Αγγελικής Εμμανουέλας Σαλαβούρα (ΛΟ Βάρης). Ο Γιώργος Καλαμάρας (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Μαρίλια Κέκελη (ΟΞΙΦ) επέλεξαν να αγωνιστούν απευθείας στη μεγαλύτερη κατηγορία (U17).


1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως U17/U13 + αγώνες ανάπτυξης U10
28-29/9 | Ελευθέριο-Κορδελιό (Θεσσαλονίκη) | Διοργανωτής: ΑΓΣ Μέγας Αλέξανδρος Ελευθερίου Κορδελιού

Συμμετοχές
Live Αποτελέσματα
Προκήρυξη

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο 2ο Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού. Το Σάββατο 28/9 οι αγώνες των εφήβων θα ξεκινήσουν στις 09:00 και θα ακολουθήσουν οι αγώνες των νεανίδων στη 13:00. Την Κυριακή 29/9 η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει στις 9:00 με τους παμπαίδες, ενώ στις 11:00 θα ξεκινήσουν παράλληλα οι αγώνες ανάπτυξης για τα αγόρια U10. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με τις παγκορασίδες που θα πάρουν θέση στις πίστες στη 13:00. Στη διοργάνωση έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν σχεδόν 130 ξιφομάχοι: 36 έφηβοι, 43 νεάνιδες, 25 παμπαίδες, 15 παγκορασίδες καθώς και 10 αγόρια U10. 

Ο Μιχαήλ Σταυράκης (ΑΞΙΑ) ξεχώρισε πέρυσι με τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας εφήβων και ένα χρυσό και δύο χάλκινα σε κύπελλα. Σταθερά σε όλα τα βάθρα της προηγούμενης περιόδου ήταν και ο Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω) που πλέον κοιτά το πρώτο σκαλί του βάθρυ, ενώ επιστρέφει και ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω) που πέρυσι είχε κάνει το 2/2 στα πρώτα κύπελλα και στη Θεσσαλονίκη θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Χρήστος Τουλάκης Μαρκάκης (ΑΟΞ Αιγάλεω) και ο Χρήστος Γιάγκος (ΓΕ Φλώρινας) είχαν κατακτήσει πέρυσι χάλκινα σε πανελλήνια κύπελλα και θέλουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στο βάθρο. 

Η Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ) πρωταγωνίστησε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο με δύο αργυρά μετάλλια σε κύπελλα και τον πανελλήνιο τίτλο, οπότε έχει κερδίσει το ρόλο του φαβορί. Στην πίστα θα επιστρέψει και η Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕ Φλώρινας) που είχε μεγάλη σταθερότα με ένα χρυσό και ένα χάλκινο σε κύπελλα και χάλκινο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το παρών θα δώσει η δευτεραθλήτρια Ελλάδας νεανίδων Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω) αλλά και οι Χέντβιχ-Μυρσίνη Παυλοπούλου (ΠΑΟ) μαζί με τις «γηπεδούχες» Ευθυμία Γκαβζία (ΑΓΣ Μ. Αλέξανδρος) και Μάγδα Τελιπορανίδου (ΑΓΣ Μ. Αλέξανδρος) που είχαν ανέβει πέρυσι σε βάθρα πανελληνίων κυπέλλων.

Από τους πρωταγωνιστές της περσινής χρονιάς στους παμπαίδες έχει δηλωθεί μόνο ο Μιχάλης Γιάγκος (ΑΓΣ Μ. Αλέξανδρος) ενώ στις παγκορασίδες υπάρχουν τα ονόματα της Ιωάννας Τερπίνα (ΓΕ Φλώρινας) και της Αγγελικής Γλούφτση (ΓΕ Φλώρινας). Ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας, Χρήστος Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Γεωργία Παυλίδη (ΑΞΙΑ) επέλεξαν να αγωνιστούν απευθείας στη μεγαλύτερη κατηγορία (U17).

459725149_2123268498074988_3617291076053532240_n.jpg

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib