Η Νεφέλη Ροδοπούλου ξεκίνησε με το δεξί τη νέα αγωνιστική περίοδο σε αγώνα της ιταλικής ομοσπονδίας ξιφασκίας στο Μιλάνο.

Η 21χρονη ξιφομάχος αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Λομβαρδίας στα προάστια του Μιλάνου και κατάφερε να εξασφαλίσει με το αποτέλεσμα που έφερε την πρόκριση στο πρώτο εθνικό Κύπελλο Ιταλίας που έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα η Ροδοπούλου πέρασε αήττητη από τη φάση των πουλ και προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των 64. Στη συνέχεια επικράτησε κατά σειρά της Ιταλίδας Λουκρεζία Κόντι (15-4) και της Ιταλίδας Βερόνικα Φρεγκονέζε (15-9), ενώ στη μάχη για την είσοδο στην οκτάδα ηττήθηκε στο αβαντάζ με 10-9 από την Αργεντίνα Ταμάρα Κβόζνικ και κατέκτησε τελικά τη 10η θέση στη διοργάνωση.

Οι 26 πρώτες αθλήτριες της κατάταξης εξασφάλισαν πρόκριση για το Κύπελλο του Νοεμβρίου, ο οποίος ήταν και ο πρώτος στόχος της αθλήτριας του Κοσμά Καρακόλη ως προς τη σειρά αγώνων του ιταλικού καλενταριού. Ο πρώτος εγχώριος αγώνας της Ροδοπούλου θα είναι το πρώτο κατά σειρά Πανελλήνιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών στις 27 Οκτωβρίου.

Αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib