Η αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών και τα περισσότερα κορυφαία ονόματα θα δώσουν το παρών.

Στις 9:00 θα πάρουν θέση στην πίστα οι άνδρες και θα ακολουθήσουν οι γυναίκες στις 14:00. Έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν συνολικά 96 ξιφομάχοι, 53 άνδρες και 43 γυναίκες. 

Στους άνδρες θα είναι παρών για ακόμα μία χρονιά ο κυρίαρχος ξιφομάχος της τελευταίας δεκαετίας στο όπλο, Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω). Την περασμένη σεζόν παρέμεινε αήττητος στα τρία Κύπελλα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών, ενώ τον Απρίλιο εκπροσώπησε τη χώρα μας και στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης στο Λουξεμβούργο. Θέση στην πίστα θα πάρει και ο Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ) που την προηγούμενη σεζόν έφτασε μέχρι τους τελικούς του τρίτου Κυπέλλου και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, όπως και ο συναθλητής του Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ) που αντιμετώπισε τον Κοντοχριστόπουλο στους περσινούς τελικούς των δύο πρώτων κυπέλλων. 

Από τα βάθρα της περσινής χρονιάς έχουν περάσει αρκετοί αθλητές που θα αγωνιστούν και πάλι στο ΟΑΚΑ, όπως οι άνδρες Δημήτρης Φατούρος (ΑΟΞ Αιγάλεω), Δηγμήτρης Παναγόπουλος (ΑΕΚ) και Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω), ο νέος Δημήτρης Γκίκας (ΑΟΞ Αιγάλεω) και ο έφηβος Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω). Την επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο θα επιδιώξει ο Ηλίας Γιάννος Ρίζος (ΑΟΞ Αιγάλεω), ενώ δεν θα αγωνιστούν ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) λόγω αλλαγής όπλου, ο Δημήτρης Σοφράς (ΟΞ Γλυφάδας) καθώς και ο πρωταθλητής Ελλάδας νέων, Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕΦ).

Στις γυναίκες η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) θα επιστρέψει σε εγχώριο αγώνα μετά από μία πολύ καλή χρονιά με δύο πρωτιές σε Κύπελλα και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδας γυναικών, με συμμετοχή στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης στο Λουξεμβούργο και με δύο συμμετοχές στο κυρίως ταμπλό 64 σε γκραν πρι και παγκόσμιο κύπελλο γυναικών. Από κανένα βάθρο δεν έλειψε και η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ), ενώ είναι και η μοναδική που πήρε νίκη κόντρα στην Κοντοχριστοπούλου με το χρυσό του δεύτερου Κυπέλλου τον Νοέμβριο του 2023.

Η 24χρονη θα είναι παρούσα στην αίθουσα «Κασιμάτης», όπως και οι γυναίκες Μαρία Στάμος (ΠΑΟ) και Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω) μαζί με τη νέα Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) που είχαν κατακτήσει μετάλλια την περσινή σεζόν. Απούσα θα είναι η νέα Σταυρίνα Γαρυφάλλου (Ολυμπιακός ΣΦΠ) που ξεκίνησε σπουδές στις ΗΠΑ με αθλητική υποτροφία. Ακολουθούν όλοι οι χρήσιμοι σύνδεσμοι για να παρακολουθήσετε τη διοργάνωση:

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα
Προκήρυξη

439797649_478819461141899_6463363031210636098_n.jpg

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib