Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας βετεράνων που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα είναι αυτή του Δημήτρη Εμμανουήλ στο ξίφος μονομαχίας της κατηγορίας 60-69.

Η διοργάνωση της FIE στοχεύει στην ανάδειξη της ξιφασκίας ως ένα συμπεριληπτικό άθλημα, για όλες τις ηλικίες, το οποίο μπορεί κάποιος/α ναα εξασκεί δια βίου. Η φετινή έκδοση του θεσμού θα διεξαχθεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής μεταξύ 11-17 Οκτωβρίου και συγκεντρώνει τους κορυφαίους και τις κορυφαίες ξιφομάχους του κόσμου στις τρεις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες: 50-59 ετών, 60-69 ετών και 70+.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει την Τρίτη 15/10 ο Δημήτρης Εμμανουήλ (ΟΣ Κηφισιάς) στο ατομικό του ξίφους μονομαχίας της κατηγορίας 60-69. O Εμμανουήλ το 2024 ήταν 7ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βετεράνων, ενώ το 2023 είχε κατακτήσει την 146 θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων στο Τιονβίλ της Γαλλίας και την 52η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων στο Ντεϊτόνα Μπιτς των ΗΠΑ. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων του Ντουμπάι έχει κληθεί από τη FIE και ο Έλληνας διεθνής διαιτητής Ανδρέας Δουβής που ήταν παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Τον Σεπτέμβριο άλλοι δύο Έλληνες βετεράνοι ξιφομάχοι είχαν συμμετάσχει σε διεθνή αγώνα της σειράς αγώνων της EVF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων Ξιφασκίας) στο Σόλνοκ της Ουγγαρίας (21-22/09). Ο Ηλίας Διδασκάλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) είχε κατακτήσει την 11η θέση στην κατηγορία 60+ του ξίφους ασκήσεως και ο Νίκος Κατσίνης (ΑΕΚ) την 34η στο ξίφος μονομαχίας της κατηγορίας 40+.

Live Αποτελέσματα
Συμμετοχές ανδρών 60-69
Live streaming

veterans.png

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib