Ενάμιση μήνα σχεδόν μετά τους Περιφερειακούς αγώνες ξιφασκίας της Κρήτης, που διοργάνωσε η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, έρχεται πάλι το ερχόμενο Σάββατο (1/6) να υπογραμμίσει την έντονη δραστηριοποίησή της στο άθλημα με το «5ο Κύπελλο Μάχη της Κρήτης». Οι αγώνες διεξάγονται στο ξίφος μονομαχίας Ανδρών/Γυναικών άνω των 18 χρόνων και εντάσσονται στα πλαίσια εορτασμού της 72ης επετείου του ιστορικού γεγονότος, με υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης/Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το αξιοσημείωτο για το φετινό Κύπελλο είναι ότι το μεράκι των διοργανωτών μεταφράζεται σε συμμετοχή για πρώτη φορά περισσότερων από 60 αθλητών/τριών πρώτης σειράς με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους, αλλά και πολυάριθμη εκπροσώπηση Κυπρίων. Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, έχει συνδυαστεί με την επίσημη αδελφοποίηση του τοπικού συλλόγου ξιφασκίας Χανίων με το αντίστοιχο σωματείο της Λευκωσίας, μέσα από σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάπτυξη των δεσμών και κοινών στόχων τους.

Οι αγώνες διεξάγονται με την αιγίδα της ΕΟΞ (παρατηρητής είναι ο γ.γ. της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Κοντός) στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Χανίων από τις 9.30 το πρωί μέχρι τους τελικούς που προορίζονται κατά τις 2 το μεσημέρι. Την όλη προσπάθεια στηρίζουν η ΑΝΕΚ Lines (με εκπτωτικά εισιτήρια), ξενοδοχεία (Creta, Kriti, Nefeli, Akali) και τοπικά μέσα ενημέρωσης (Κύδων, Νέα Τηλεόραση, Χανιώτικα Νέα, FlashNews), ενισχύοντας έτσι σοβαρά τη φιλοδοξία των ανθρώπων της Αθλητικής Λέσχης Χανίων να διεκδικήσουν στο μέλλον και βαθμολογούμενους αγώνες ξιφασκίας.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib