Από μέρα σε μέρα εκτιμάται

ότι η ΓΓΑ θα είναι σε θέση να εγκρίνει τη λειτουργία σχολής προπονητών ξιφασκίας Γ΄ κατηγορίας. Το συγκεκριμένο αίτημα (και όχι μόνο της ΕΟΞ) εκκρεμεί εδώ και κάμποσο καιρό. Αιτία της καθυστέρησης είναι η αναμονή υπογραφής σχετικού ΦΕΚ, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα δίνει τη δυνατότητα στις αθλητικές Ομοσπονδίες να εισπράττουν κάποιο παράβολο από τους ενδιαφερομένους υποψήφιους προπονητές, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα, όπου ολόκληρη η δαπάνη λειτουργίας των σχολών καλυπτόταν από το κράτος.

 

Το θέμα αξιολογείται άμεσης προτεραιότητας για την ΕΟΞ, δεδομένων των πραγματικών αναγκών του αθλήματος, αλλά και του ενδιαφέροντος που έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 20 αθλητές/τριες (τόσο από το Κέντρο, όσο και από την Περιφέρεια) προκειμένου να επισημοποιήσουν την προπονητική σχέση τους με συλλόγους της ξιφασκίας, όπως, για παράδειγμα, ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης, η Αννί Νικολάου, ο Θανάσης Δελενίκας, οι αδελφές Ζάχου κ.α. Άλλωστε έχουν μεσολαβήσει περίπου οκτώ χρόνια από τη λειτουργία της τελευταίας σχολής προπονητών ξιφασκίας (2005).

Το πρόγραμμα της σχολής έχει εκπονηθεί από τον υπεύθυνο αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΟΞ (αναπληρωτή καθηγητή ΤΕΦΑΑ), Χάρη Τσολάκη, και βρίσκεται κατατεθειμένο για έγκριση στην αρμόδια δ/νση της ΓΓΑ.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib