Το 2ήμερο 7-8/6 διεξάγονται οι σχολικοί αγώνες ξιφασκίας σε τρεις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Την Αθήνα (ΟΑΚΑ, 7-8/6 και για τα τρία όπλα), τη Φλώρινα (ΔΑΚΦ, 8/6, ξίφος ασκήσεως & ξίφος μονομαχίας) και την Κρήτη (Μεσσαράς, 7/8 και για τα τρία όπλα). Οι αγώνες προορίζονται για μαθητές/τριες των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (με επίσημο δελτίο αθλητή/τριας), δηλαδή 10-12 χρόνων.

Η σχετική προσπάθεια γίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία της ΕΟΞ με την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΟΑ) και υποστηρικτική συνδρομή από το υπουργείο Παιδείας. Αυτό το τελευταίο είναι, ασφαλώς, και το πιο σημαντικό, καθώς επιβεβαιώνει σαφώς την αναγνώριση της δυναμικής της ξιφασκίας ως στοιχείο στο γενικότερο σχεδιασμό του σχολικού αθλητισμού από το υπουργείο.

Εδώ, πάντως, πρέπει να ειπωθεί ότι ο περιφερειακός χαρακτήρας των σχολικών αγώνων ξιφασκίας απαιτεί βελτίωση. Η προσπάθεια επιβάλλεται να αναβαθμιστεί με ένα βήμα παραπέρα, την πρόβλεψη αγώνων διαφορετικής μορφής. Κάτι το οποίο ευελπιστεί να γίνει ο υπεύθυνος αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΟΞ, Χάρης Τσολάκης «εφ' όσον εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις και ανατεθεί στην Ομοσπονδία η διεξαγωγή σχολικού Πρωταθλήματος», σύμφωνα με σχετική υπόδειξη του υπουργείου Παιδείας (μορφή, ηλικίες).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib