Δύο δραστήριοι σύλλογοι της ξιφασκίας,

τα Εκπ. Κωστέα/Γείτονα και η Αρκτεία (Λούτσας), με σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, συνεργάστηκαν χτες (Κυριακή) σε μια εξαιρετική εκδήλωση για επίλογο της αγωνιστικής περιόδου. Η σχετική πρωτοβουλία και σύμπραξη ήταν αποτέλεσμα της στενής σχέσης συνεργασίας που διατηρούν, με κεντρικό πρόσωπο τον ικανό προπονητή Νίκο Ψύχα.

 

Η προσπάθειά τους φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων (παρών και ο πρόεδρος της ΕΟΞ, Μανώλης Κατσιαδάκης) και τα είχε, κυριολεκτικά, όλα. Κατ' αρχήν, βέβαια, είχε αγώνες επίδειξης με πλαστικά σπαθιά από το "φυτώριο" των δύο συλλόγων 4-7 χρόνων, που μετέχουν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΞ, αλλά και μια... γεύση από κανονικούς αγώνες/5άρια για προχωρημένους αθλητές/τριες 8-13, που ενθουσίασαν γονείς, αλλά και στελέχη φίλων συλλόγων.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν η κορυφαία αθλήτριά μας στην ξιφασκία (5η ολυμπιονίκης του Λονδίνου) Βασιλική Βουγιούκα. Βραβεύτηκε, επίσης, ο πρωταθλητής σπάθης Εφήβων 2012, Μάριος/Ευάγγελος Γιακουμάτος ως "ο καλύτερος αθλητής της χρονιάς" (με τη στήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών CYTA), αλλά και αρκετά ακόμα παιδιά των δύο συλλόγων με πανελλήνιες διακρίσεις στο άθλημα, καθώς, εν τέλει, δόγμα των υπευθύνων της διοργάνωσης είναι "περισσότεροι έπαινοι, περισσότερα χαμόγελα".

Η έκπληξη, πάντως, της βραδιάς ήταν η θεατρική παράσταση πάνω σε σενάριο σχετικό με την ξιφασκία, με ρόλους που υποδύθηκαν άψογα αθλητές (Μάριος Γιακουμάτος, Βασιλική Δάβου, Γιώργος Κωστάκης) και ενθουσίασαν την εξέδρα. Όπως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ήταν, επίσης, το καλοφτιαγμένο βίντεο που προβλήθηκε με φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τη "διαδρομή" των δύο συλλόγων τον τελευταίο χρόνο. Η πολύ πετυχημένη εκδήλωση έκλεισε με πυροτεχνήματα και μπουφέ που ετοίμασαν γονείς αθλητών.

Ελληνική εκπροσώπηση στο Πανευρωπαϊκό U-23: Ολοκληρώθηκε χτες στην Πολωνία το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας –23 χρόνων, στο οποίο είχαμε μόνο "εξωαγωνιστική" συμμετοχή. Παρούσα, δηλαδή, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ήταν (όπως και το 2011) η υπεύθυνη γραμματείας της ΕΟΞ, Αριστέα Πολυχρονιάδου, στη γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων.

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib