Περήφανη έκανε γι' άλλη μια φορά την ελληνική ξιφασκία η Βάσω Βουγιούκα. Η καταξιωμένη πρωταθλήτριά μας στη σπάθη ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στο Ζάγκρεμπ, όπως ακριβώς πριν ένα χρόνο στην Ιταλία. Ζευγάρωσε έτσι τα μετάλλια στο λογαριασμό μας στην ιστορία του θεσμού, με προπονητή τον Γκαμπριέλ Ντούτσια.

«Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, αλλά αυτό δεν έφτασε...», σχολίασε την επιτυχία της με πολλή σεμνότητα η Βουγιούκα, η οποία σχεδόν... ζήτησε συγνώμη που της ξέφυγε το χρυσό με αντίπαλο στον τελικό (όπως και πέρυσι) την Ουκρανή, Όλγα Κάρλαν (7/15). Σίγουρα, όμως, την πείσμωσε περισσότερο πριν από τους δύο επόμενους στόχους της, τους Μεσογειακούς Αγώνες (19-24/6) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (αρχές Αυγούστου).

Εννέα, συνολικά, νίκες έφεραν τη Βουγιούκα μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Τις πέντε σημείωσε στην προκριματική φάση και τις υπόλοιπες τέσσερις, στη συνέχεια, στους αγώνες νοκ άουτ (Βάργκα/Ουγγαρία 15/4, Λίμπαχ/Γερμανία 15/13, Ναβάρο/Ισπανία 15/11, Βι/Ιταλία 15/11). Όσο για το αντίκρισμα της προσπάθειάς της; Τριάντα εννέα βαθμοί στην παγκόσμια κατάταξη, που ενισχύουν σαφώς τη θέση της στην α΄ 4άδα της σπάθης.

Θετική εμφάνιση στους ίδιους αγώνες είχε, επίσης, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος στο ξίφος ασκήσεως. Ο Αιγαλεώτης ξιφομάχος πέρασε αρχικά στους «64» με 4-2 νίκες στα προκριματικά και συνέχισε με δύο νίκες νοκ άουτ μέχρι τη «φάση των 16» (Γιόργκενσεν/Δανία 15/8, Μπάχμαν/Γερμανία 14/12), για να μείνει έξω από τα προημιτελικά από τον Ντέιβις/Μ. Βρετανία 10/15 (πήρε το χάλκινο) και να καταταγεί 14ος σε 71 αθλητές. Αυτή, πάντως, είναι γενικά η ψηλότερη θέση που φτάσαμε ποτέ στους Άνδρες στα χρονικά της διοργάνωσης.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib