Έπεσε η αυλαία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων ανδρών/νέων γυναικών (U20) της Αττάλειας με αξιόλογες εμφανίσεις από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ξιφομάχους.  
Το φετινό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην παράλια πόλη της Τουρκίας μεταξύ 27/2 και 2/3 συγκέντρωσε τους κορυφαίους ξιφομάχους της κατηγορίας και είχε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έδωσαν μεγάλες μάχες τόσο στους ατομικούς όσο και στους ομαδικούς αγώνες και έφεραν μερικά πολύ καλά αποτελέσματα.
 
Στους ατομικούς αγώνες τρεις ξιφομάχοι της χώρας μας έφτασαν μέχρι τον γύρο των 32, η Αριάδνη Νάσκαρη (19η στο ξίφος μονομαχίας), ο Κωνσταντίνος Καραμπασης (25ος στο ξίφος μονομαχίας) και η Αλίνα Κουρούση (30η στη σπάθη). Άλλοι δέκα πέρασαν τη φάση των πούλ και αγωνίστηκαν στη φάση των νοκ-άουτ.
 
Στους ομαδικούς αγώνες ξεχώρισε η Εθνική ομάδα σπάθης νέων γυναικών με τις Κουρούση, Λύτινα και Αθηναίου ως η μοναδική που κατέκτησε θέση στην οκτάδα της Ευρώπης (8η), ενώ αξιόλογες εμφανίσεις έκαναν επίσης οι Εθνικές ομάδες ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών (9η), ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών (10η) και ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών (11η). Ακολουθούν όλα όσα έγιναν ανά κατηγορία:

ΑΤΟΜΙΚΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (27/2)
 
Ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης σημείωσε την καλύτερη πορεία, φτάνοντας μέχρι το Τ32. Στη φάση των πουλ ο Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσε 4/2 νίκες/ήττες, ο Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ) και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσαν 3/3 και ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσε 2/4.

Στον γύρο των 128 ο Καραμπάσης πέρασε άνευ αγώνα, και οι άλλοι τρεις έφεραν νίκες απέναντι στον Φινλανδό Ρενάρ Βίντικ (15-8), τον Γεωργιανό Τσότνε Ντίντια (13-11) και τον Σλοβάκο Ματέι Κνεπ (15-6) αντίστοιχα. Στη μάχη για την είσοδο στους 32 καλύτερους λύγισαν ο Ρασπόπτσης κόντρα στον Ούγγρο Μπενς Μπάλας με 15-14, ο Θεοδωρόπουλος κόντρα στον Ιταλό Ματέο Γκαλάσι με 15-8 και ο Τζοβάνης κόντρα στον Ιταλό Κριστιάνο Σένα με 15-11. Κατέκτησαν την 48η, 53η και 62η θέση αντίστοιχα.

Ο Καραμπάσης κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βρετανού Κάντορ Μπιούτιμαν με 15-9, ενώ στη συνέχεια έκανε εξαιρετικό αγώνα απέναντι στο Νο2 του κόσμου, τον Ιταλό Γκαλάσι, για την ελληνική ρεβάνς, ηττήθηκε όμως στον τελευταίο πόντο με 15-14 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο πρωτάθλημα με την 25η θέση.

Οι θέσεις των Ελλήνων:
25. Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
48. Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ)
53. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
62. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Αποτελέσματα


ΑΤΟΜΙΚΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (27/2)
 
Ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους οι Ελληνίδες. Στη φάση των πουλ η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) σημείωσε 3/3 νίκες/ήττες και πέρασε στα νοκ-άουτ, όπως και η Ηλιάνα Μπουζίκα (ΓΕΦ) με 2/4. Στον γύρο των 64 η Μπάλλου ηττήθηκε από την Πολωνή Νατάσα Κους με 15-10 και η Μπουζίκα με 15-3 από τη Ρωσίδα Πολίνα Βολομπούεβα και κατέκτησαν την 40η και την 52η θέση. Από νωρίς έμειναν εκτός συνέχειας η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΟΣΦΠ) και η Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ) που σημείωσαν 1/4 και 1/5 νίκες/ήττες αντίστοιχα στις πουλ και κατέκτησαν την 61η και την 69η θέση αντίστοιχα.

Οι θέσεις των Ελληνίδων:
40. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) 
52. Ηλιάνα Μπουζίκα (ΓΕΦ) 
61. Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΟΣΦΠ)
69. Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ)

Αποτελέσματα


ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΠΑΘΗΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (27/2)

Η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) έκανε την καλύτερη εμφάνιση από τις τέσσερις Ελληνίδες με την κατάκτηση της 30ης θέσης. Στη φάση των πουλ η Αντωνία Παπαθεοδώρου (Εκ. Κωστέα Γείτονα) σημείωσε 4/2 νίκες/ήττες και η Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) με την Δέσποινα Αθηναίου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσαν 3/3 και προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ. Εκτός συνέχειας έμεινε στις λεπτομέρειες η Κατερίνα Λύτινα (ΑΟ Ασπίδα) παρότι σημείωσε 2/4 νίκες/ήττες, και κατέκτησε την 55η θέση.

Στον γύρο των 64 η Αθηναίου ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Ζάνετ Κόβαξ με 15-11 και κατέκτησε την 43η θέση. Η Παπαθεοδώρου και η Κουρούση έτυχε να διασταυρωθούν μεταξύ τους και νικήτρια ήταν η Κουρούση με 15-12. Στον επόμενη γύρο η νεάνιδα λύγισε με 15-13 από την Πολωνή Γκαμπριέλα Βόιτσικ. Η Κουρούση κατέκτησε την 30η και η Παπαθεοδώρου την 36η θέση.

Οι θέσεις των Ελληνίδων:
30. Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
36. Αντωνία Παπαθεοδώρου (Εκ. Κωστέα Γείτονα)
43. Δέσποινα Αθηναίου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
55. Κατερίνα Λύτινα (ΑΟ Ασπίδα) 

Αποτελέσματα


ΑΤΟΜΙΚΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (28/2)

Ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους οι Ελληνίδες με την Αριάδνη Νάσκαρη να ξεχωρίζει χάρη στην κατάκτηση της 19ης θέσης. Στη φάση των πουλ η Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ήταν αήττητη με 6 νίκες και πέρασε στα νοκ-άουτ, ενώ την ακολούθησε και η Λίλιαν Κεφάλα Τσορού (ΛΟ Βάρης) με 3/2 νίκες/ήττες. Πέρασαν αμφότερες άνευ αγώνα τον γύρο των 128. Η Νάσκαρη στη συνέχεια σημείωσε νίκη απέναντι στη Ρουμάνα Έρικα Μπαντέα με 15-12, όμως λύγισε στο Τ32 με 15-9 από τη Γαλλίδα Αναέλ Ντοκέ και κατέκτησε τη 19η θέση.

Στο Τ64 η Κεφάλα Τσορού αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα κόντρα στην Ισπανίδα Σίλβια Γκόμεθ Λόπεθ για ιατρικούς λόγους και κατέκτησε την 42η θέση στη διοργάνωση. Εκτός συνέχειας από τη φάση των πουλ έμειναν η Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με 1/5 νίκες/ήττες και η Άρτεμις Καραμήτσου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη. Κατέκτησαν την 90η και την 96η θέση αντίστοιχα.

Οι θέσεις των Ελληνίδων:
19. Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
42. Λίλιαν Κεφάλα Τσορού (ΛΟ Βάρης) 

90. Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
96. Άρτεμις Καραμήτσου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Αποτελέσματα


ΑΤΟΜΙΚΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (28/2)
 
Ο Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕΦ) ήταν ο μοναδικός Έλληνας που πέρασε από τη φάση των πουλ με 2/3 νίκες/ήττες. Πήρε θέση στο ταμπλό των 64 και στην πρώτη του αναμέτρηση ηττήθηκε με 15-10 από τον Ιταλό Φεντερίκο Γκρεγκάντι με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 50η θέση στη διοργάνωση. Εκτός συνέχειας έμειναν πρόωρα οι Δημήτρης Γκίκας (ΑΟΞ Αιγάλεω), Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 2/4, 1/5 και 1/5 νίκες/ήττες αντίστοιχα στις πουλ. Κατέκτησαν την 59η, 68η και 69η θέση στη διοργάνωση.
 
Οι θέσεις των Ελλήνων:
50. Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕΦ)
59. Δημήτρης Γκίκας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
68. Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
69. Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω)

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΠΑΘΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (28/2)

Στη φάση των πουλ ο Βαγγέλης Κούτλας (Ηλυσιακός ΑΟ) σημείωσε 3/3 νίκες/ήττες και ο Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) 2/3, με αποτέλεσμα να προκριθούν και οι δύο στα νοκ-άουτ και συγκεκριμένα στο Τ64. Εκεί ο Κούτλας ηττήθηκε με 15-7 από τον Ισπανό Ροντρίγκο Βέρντε, ενώ ο Πρεδάρης ηττήθηκε με 15-9 από τον Βαλέριο Ρεάλε. Κατέκτησαν την 48η και την 55η θέση στη διοργάνωση αντίστοιχα.

Δεν μπόρεσε να προκριθεί στις λεπτομέρειες από τη φάση των πουλ ο Γιώργος Φραδέλλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) παρά τις 2/4 νίκες/ήττες, ενώ ο Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη στις πουλ. Κατέκτησαν την 61η και την 75η θέση στη διοργάνωση αντίστοιχα.

Οι θέσεις των Ελλήνων:
48. Βαγγέλης Κούτλας (Ηλυσιακός ΑΟ)
55. Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
61. Γιώργος Φραδέλλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) 
75. Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) 

Αποτελέσματα


ΟΜΑΔΙΚΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (1/3)
 
Οι Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Αρτέμιος Τζοβάνης, Κωνσταντίνος Καραμπάσης και Άγγελος Ρασπότσης έκαναν μία αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Πέρασαν άνευ αγώνα το Τ32 και στο Τ16 ηττήθηκαν από την Ισπανία με 45-28, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16. Εκεί πέρασαν το εμπόδιο της Νορβηγίας στον τελευταίο πόντο με 44-43 αλλά και αυτό του Βελγίου με 45-35. Στην τελική αναμέτρηση κόντρα στην ισχυρή Εσθονία οι Έλληνες ηττήθηκαν με 45-40 και κατέκτησαν οριστικά την 10η θέση στη διοργάνωση, ανάμεσα σε 22 ομάδες.
 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (1/3)

Η τριάδα των Ελένη Μπάλλου, Ηλιάνα Μπουζίκα και Καλλιρόη Ναΐδη κατέκτησαν την 15η θέση στη διοργάνωση. Ηττήθηκαν με 45-18 από τη Γαλλία στη φάση των 16 και πήραν θέση στους αγώνες κατάταξης. Ηττήθηκαν με 45-29 από την Ουκρανία, με 45-41 από τη Λετονία και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 15η θέση.


ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΠΑΘΗΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (1/3)

Σπουδαίο αγώνα έκαναν οι τρεις Ελληνίδες στην Αττάλεια με την κατάκτηση της όγδοης θέσης! Οι Αλίνα Κουρούση, Κατερίνα Λύτινα και Δέσποινα Αθηναίου ξεκίνησαν με μεγάλη νίκη απέναντι στην Βουλγαρία με 45-44 στον γύρο των 16. Η Κουρούση με 11-5 έφερε στα ίσα το σκορ στη μέση του αγώνα, ενώ με 10-4 στο τελευταίο παιχνίδι «κλείδωσε» τη νίκη. Μετά την πρόκριση στην οκτάδα η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 45-32 από την Ουκρανία και οδηγήθηκε στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Εκεί οι Ελληνίδες γνώρισαν δύο ήττες, με 45-34 από τη Βρετανία και με 45-11 από την Ουγγαρία, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν οριστικά την 8η θέση στη διοργάνωση.


ΟΜΑΔΙΚΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2/3)

Η τριάδα των Αριάδνη Νάσκαρη, Ασπασία Καραμπάση και Άρτεμις Καραμήτσου έκαναν μία σπουδαία εμφάνιση που έχουμε να δουμε πολλά χρόνια σε ομαδικό νέων γυναικών του όπλου. Στον γύρο των 32 σημείωσαν μία πρώτη μεγάλη νίκη κόντρα στη Φινλανδία με 45-40 και προχώρησαν στις 16 καλύτερες. Στον επόμενο γύρο ηττήθηκαν 42-29 από την ισχυρή Ιταλία και πήραν θέση στους αγώνες κατάταξης. Εκεί άφησαν εκτός ταμπλό 9-12 την Ελβετία με 45-39, λύγισαν από τη Ρουμανία με 43-37 και τέλος νίκησαν με 45-35 τη Βουλγαρία για να κατακτήσουν τελικά την 11η θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες.


ΟΜΑΔΙΚΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (2/3)

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Εθνική ομάδα νέων ανδρών του όπλου με τους Γιάννη Τσιμικλή, Δημήτρη Γκίκα και Αντώνη Γκούμα. Στο Τ16 ηττήθηκαν με 45-22 από την ομάδα της Ουκρανίας και προχώρησαν στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-13. Εκεί σημείωσαν τρεις διαδοχικές νίκες, κόντρα στη Λετονία με με 45-40, κόντρα στην Τουρκία με 45-40 και κόντρα στη Σουηδία με 45-43. Κατέκτησαν τελικά την 9η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΠΑΘΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (2/3)

Η τετράδα με τους Γιώργο Φραδέλλο, Θωμά-Αβραάμ Γρόλλιο, Βασίλη Πρεδάρη και Βαγγέλη Κούτλα έκαναν καλή εμφάνιση στο κλείσιμο της αυλαίας. Σημείωσαν νίκη στο Τ32 απέναντι στη Φινλανδία με 45-33, αμέσως μετά όμως ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ από την ομάδα της Ρουμανίας. Στους αγώνες κατάταξη για τις θέσεις 9-16 ηττήθηκαν 45-38 από την Ουκρανία και 45-39 από την Ολλανδία, έκλεισαν όμως την εμφάνισή τους με νίκη κόντρα στο Βέλγιο με 45-35 κατακτώντας οριστικά την 15η θέση.
 
Οι θέσεις των Εθνικών ομάδων νεών ανδρών/νέων γυναικών:
8. Εθνική σπάθης νεών γυναικών (Κουρούση, Λύτινα, Αθηναίου)
9. Εθνική ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών (Τσιμικλής, Γκίκας, Γκούμας)
10. Εθνική ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών (Καραμπάσης, Θεοδωρόπουλος, Ρασπόπτσης, Τζοβάνης)
11. Εθνική ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών (Νάσκαρη, Καραμπάση, Καραμήτσου)
15. Εθνική ξίφους ασκήσεως νέων γυναικών (Μπάλλου, Μπουζίκα, Ναΐδη)
15. Εθνική σπάθης νέων ανδρών (Κούτλας, Πρεδάρης, Φραδέλλος, Γρόλλιος)

 
481081610_681814430842400_2942834429909964632_n.jpg
 
481770627_681287274228449_619177299718349541_n.jpg  480229041_68031528432568948_4679476890911582149_n.jpg
 
428642207_10232672549535690_1001677656667764570_n.jpg
Copyright © 2025 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib