Με επτά, συνολικά, σπαθιά θα εκπροσωπηθεί η ελληνική ξιφασκία στους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενεί η Τουρκία (Μερσίνη). Τα τέσσερα σπαθιά (Τσουρούτας, Βουγιούκα, Παΐζη, Koντοχριστόπουλος ) έχουν περιληφθεί στη Μεσογειακή ομάδα μέσα από τα προβλεπόμενα κριτήρια της ΕΟΕ και τα υπόλοιπα τρία (Ντουράκος, Νάκης, Πασχαλίδου) πάνε με ιδιωτική κάλυψη και χρήση σχετικού δικαιώματος συμμετοχής. Στην ουσία, πάντως, μιλάμε για μια ενιαία ομάδα, με την οποία ευελπιστούμε σε μια ευπρόσωπη συνολική παρουσία.

Οι αγώνες ξιφασκίας, στο γενικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, διεξάγονται 22-23/6. "Αιχμή του δόρατος" στις ελληνικές προσδοκίες για διάκριση είναι, φυσικά, η Βάσω Βουγιούκα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα παιδιά δεν μπορούν να φτάσουν σε κάτι καλό. Απεναντίας. Απλά, εδώ, πρέπει σημειώσουμε ότι ο συναγωνισμός δεν θα είναι καθόλου  ευκαταφρόνητος και να θυμηθούμε ότι το μοναδικό μας μετάλλιο/χάλκινο στην ιστορία των αγώνων το οφείλουμε στη Μαρία Ρεντούμη (Τύνιδα, 2001).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Μεσογειακών για τις συμμετοχές μας στην ξιφασκία:

  • Σάββατο 22/6: Βάσω Βουγιούκα & Μαρίνα Παΐζη (σπάθη Γυναικών),
  • Κυριακή 23/6: Γιώργος Τσουρούτας & Τζέισον Ντουράκος (σπάθη Ανδρών) Νίκος Κοντοχριστόπουλος & Θοδωρής Νάκης (ξίφος ασκήσεως Ανδρών), Ελένη Πασχαλίδου (ξίφος μονομαχίας Γυναικών).

Στην ελληνική Μεσογειακή αποστολή, εκτός από τον ομοσπονδιακό προπονητή σπάθης (Γκαμπριέλ Ντούτσια), μετέχει και ο διεθνής διαιτητής μας Χρήστος Σαΐνης.

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib