Στο τρίτο και τελευταίο Κύπελλο του ξίφους μονομαχίας ανδρών και γυναικών που διοργάνωσε ο ΑΣ Ξιφομάχος στην Καλαμαριά επικράτησαν ο Σάββας Καββαδίας και η Νεφέλη Ροδοπούλου αντίστοιχα.

Οι αγώνες που έγιναν το Σαββατοκύριακο 26-27 Απριλίου στη μνήμη του Δημήτριου Πασχαλίδη ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Κλειστό ΔΑΚ Καλαμαριάς.

Το Σάββατο 26/4 ο Καββαδίας (ΠΑΟ) επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό των ανδρών με 9-8 απέναντι στον Θοδωρή Αβραμίδη (ΝΓΣ Ηρακλής) ο οποίος επέστρεψε στους αγώνες ξανά μετά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2023. Στον δεύτερο ημιτελικό ο 16χρονος Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) νίκησε με 15-10 τον Δημήτρη Μήτσιο-Αντωνάκο (ΛΞ Θεσσαλονίκης). Στον μεγάλο τελικό ο Καββαδίας κατάφερε να επικρατήσει του περσινού πρωταθλητή Ελλάδας με 15-12 καιι κατέκτησε τον δεύτερο φετινό του τίτλο στο όπλο μετά το δεύτερο Κύπελλο στην Παιανία στα τέλη του Μαρτίου. Δείτε εδώ τις δηλώσεις του αθλητή του Δημήτρη Κάζαγλη μετά τη νίκη του.

Την Κυριακή 27/4 η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΛΞ Θεσσαλονίκης) κατάφερε να σηκώσει κι εκείνη το δεύτερό της κύπελλο, μετά τον πρώτο που κατέκτησε στην Πυλαία τον Οκτώβριο και μετά από την απουσία της από το δεύτερο Κύπελλο στην Παιανία. Στον ημιτελικό άφησε εκτός τελικού με 15-12 την Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), ενώ στον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ των Νικόλ Χατζησαράντου και Αριάδνη Νάσκαρη του ΑΟ Αρίστων Παιανίας η πρώτη επικράτησε με 15-14. Στον τελικό η Ροδοπούλου νίκησε την Χατζησαράντου με 15-7. Δείτε εδώ τι δήλωσε η αθλήτρια του Κοσμά Καρακόλη για το δεύτερο της φετινό κύπελλο.

Στους αγώνες ο διοργανωτής σύλλογος βράβευσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Κο Ιπποκράτη Μανουδάκη, ενώ μαζί με την δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου έκαναν και τις απονομές στους νικητές του Σαββάτου 26/4. Την Κυριακή 27/4 τις απονομές έκανε ο Αντιπρόεδρος Β' της ΕΟΞ και Πρόεδρος της επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Γρόλλιος. 

Η τελική οκτάδα των ανδρών
1. Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ)
2. Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ)
3. Δημήτρης Μήτσιος-Αντωνάκος (ΛΞ Θεσσαλονίκης)
Τ3. Θοδωρής Αβραμίδης (ΝΓΣ Ηρακλής)
5.  Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ)
6. Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
7. Γιώργος Αμπάλωβ (ΑΣ Σπάρτακος Κορινθίας)
8. Νίκος Ξυνός (ΑΣ Βικτώρια)

Αποτελέσματα

 Η τελική οκτάδα των γυναικών
1. Νεφέλη Ροδοπούλου (ΛΞ Θεσσαλονίκης)
2. Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
3. Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
Τ3. Νάσκαρη Αριάδνη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
5. Αθηνά Μυρωνίδου (ΝΓΣ Ηρακλής)
6. Μαρία Χατζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
7. Βασιλική Μπίζα (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
8. Φανή Βαρβέρη (ΑΣ Φοίνικας Φλώρινας)

Αποτελέσματα

 WhatsApp Image 2025-04-27 at 20.50.12 (1).jpeg

WhatsApp Image 2025-04-27 at 20.50.11.jpeg

WhatsApp Image 2025-04-27 at 20.50.11 (4).jpeg

Copyright © 2026 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib