Διεξήχθη στη Φλώρινα με μεγάλη επιτυχία από οργανωτικής και αγωνιστικής πλευράς το Ευρωπαικό Κύπελλο Εφήβων στο ξίφος ασκήσεως, αποκομίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους επικεφαλής όλων των ξένων αποστολών, Κροατίας, Δανίας, Μ. Βρετανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Ρουμανίας και Τουρκίας.
Στους αγώνες συμμετείχαν 45 αθλητές από 9 χώρες.
1ος / ο Κροάτης Petar Files, 2ος / ο Τούρκος Muhhamed Gosgun και 3ος / ο Δανός Conrad Kongstad . Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Μπεσίρης (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω) και ακολούθησαν οι Ραφαήλ Σούλιος και Δαμιανός Μαυρίδης (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω), ενώ από το διοργανωτή σύλλογο καλύτερος ήταν ο Ρωμανός Ρεπάτσης (Ο.ΞΙ. Φλώρινας).
Στο περιθώριο των αγώνων, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ξ. κος Εμμανουήλ Κατσιαδάκης επισκέφθηκε το νέο οπλομαχητικό κέντρο του Ο.ΞΙ.Φ. στη Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν αυτές τις εγκαταστάσεις.

14η Η ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Στη δεύτερη φετινή της εξόρμηση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως στο Σαμορίν της Σλοβακίας, η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ξεκίνησε δυναμικά με 6 νίκες στον πρώτο γύρο και κέρδισε διαδοχικά την Πολωνέζα Καπράλ (15/2), τη Ρωσίδα Γκολοκολένκο (15/3) και τη Ρωσίδα Κοζίεβα (15/11). Έχασε όμως για την 8άδα από τη Γερμανίδα Εβερτ (15/8) καταλαμβάνοντας τελικά την 14η θέση σε 142 αθλήτριες.
Οι αθλήτριες του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω, Πλιώτα Μαρία, Χαλδαίου Μαρία-Ελένη και Δεσύλλα Μαρία,οι οποίες συμμετείχαν με προσωπικά τους έξοδα, κατέλαβαν αντιστοίχως την 94η, την 107η και την 135η θέση.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib