Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, παράλληλα με τους Αγώνες Φθινοπώρου,

πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης ανάμεσα στην Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων και το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας. Η πρώτη φάση είχε γίνει στα Χανιά στο περιθώριο των καθιερωμένων αγώνων «Μάχη της Κρήτης» τον περασμένο Μάιο.

 

Την Α.Λ.Ξ.Χανίων εκπροσώπησαν ο κος Ιπποκράτης Μανουδάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ., ο κος Βαγγέλης Τσιτσιρίδης, Ταμίας, ο κος Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος Προπονητής του Ξίφους Μονομαχίας, η κα Μαρία Μπακατσάκη , Αθλήτρια του Συλλόγου, οι οποίοι μετέβησαν με μέλη των οικογενειών του στη Λευκωσία.

Κατά τη μικρή τελετη έγινε ανταλλαγή δώρων από τις δύο πλευρές και ολοκληρώθηκε και τυπικά η αδελφοποίηση της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων και του Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο στα Χανιά στους αγώνες της «Μάχης της Κρήτης 2013» και ολοκληρώθηκε τώρα στη Λευκωσία στους Αγώνες Φθινοπώρου 2013. Τέθηκαν έτσι οι βάσεις για μια ολόπλευρη συνεργασία των Συλλόγων μας σε αθλητικό, εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και διάδοση του αγαπημένου μας Ολυμπιακού Αθλήματος της Ξιφασκίας στη νεολαία της Κρήτης και της Κύπρου. Είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη για την Ελληνική Ξιφασκία και ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας μεταξύ των Ξιφασκικών Σωματείων.

Η φιλοξενία των Κυπρίων αδελφών κατά την τριήμερη παραμονή ήταν πέρα από κάθε περιγραφή και η συγκίνηση τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρηση έκδηλη και από τις δύο πλευρές. Θερμές ευχαριστίες προς τον κο Θεόδωρι Ενωτιάδη, Πρόεδρο του Σ.Ξ.Λευκωσίας, τις κυρίες Καραγιάννη και Πίττα και όλους του Κύπριους αδελφούς μας για τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισαν.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib