Η αγωνιστική δράση στην ξιφασκία για το 2013 σε εθνικό επίπεδο (βαθμολογούμενων διοργανώσεων) ολοκληρώνεται με το Σάββατο (30/11) με το β' μέρος του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι αγώνες αφορούν στο ξίφος μονομαχίας ανδρών (09:30) και γυναικών (14:30) με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο (140 άνδρες και 85 γυναίκες) !

Σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα: Σε διεθνές επίπεδο, υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση σε δύο διοργανώσεις. Ήτοι:

  • Στο Ντορμάγκεν/ Γερμανία (Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης U-20) με τους Ρομπέρτο Ντάβολι, Αριάννα Σακελλαρίου, Σταυρούλα Δήμκου και Θεοδώρα Γκουντούρα. Μαζί τους ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γκαμπριέλ Ντούτσια. Στους ίδιους αγώνες θα συμμετάσχουν, με προσωπική κάλυψη εξόδων και 3 αθλητές του ΚΩΣΤΕΑ - ΓΕΙΤΟΝΑ (Μάριος Γιακουμάτος, Γιώργος Πάγκαλος και Ορέστης Ποτού), συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους Νίκο Ψύχα.
  •  Στο Βελιγράδι (τουρνουά σατελάιτ στο ξίφος μονομαχίας Ανδρών) με τον αθλητή του Ο.ΞΙ.Φ. Νίκο Τσώκα επίσης θα προσωπική κάλυψη εξόδων.

Στο Παρίσι βρίσκεται από σήμερα (Πέμπτη) ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ξ. Μανώλης Κατσιαδάκης, προσκεκλημένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, για να παραστεί στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της καθώς και στο ετήσιο συνέδριο.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib