Την 8άδα άγγιξαν δύο αθλητές μας το σαββατοκύριακο σε δύο πολύ δυνατές διεθνείς διοργανώσεις ξιφασκίας U-17 (με προσωπική οικονομική επιβάρυνση). Ειδικότερα:

Ευρωπαϊκό Κύπελλο σπάθης εφήβων – νεανίδων στο Κέπινγκεν/ Γερμανία, ο Μάριος Ευάγγελος Γιακουμάτος (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) ήρθε 9ος ανάμεσα σε 196 αθλητές. Ο πρωταθλητής μας αποκλείστηκε από την τελική 8άδα από τον Ρώσο αθλητή Γιακοβένκο (15/11). Στους ίδιους αγώνες ο Γιώργος Πάγκαλος ήρθε 84ος, & ο Ευάγγελος Καλομοίρης 128ος (όλοι από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα). Στο ίδιο τουρνουά συμμετείχαν και τρεις αθλήτριες από το σωματείο ΑΕΚ της σπάθης η Θεοδώρα Γκουντούρα 21η, η Ασημίνα Γκιώνη 58η και η Μαρία Γεωργία Χούρι 94η (αγωνίστηκαν 165 αθλήτριες).

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους ασκήσεως νεανίδων στο Καμπρίς/ Γαλλία, η πρωταθλήτριά μας Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω) κατέκτησε τη 12η θέση μεταξύ 182 αθλητριών, καθώς έχασε για την 8άδα (12/11) από τη Σλοβάκα αθλήτρια Βιτέκοβα. Στους ίδιους αγώνες η Μαρία Ελένη Χαλδαίου (επίσης αθλήτρια του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω) πήρε την  115η θέση.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib