Δύο πόλεις μοιράζονται τη διοργάνωση για το «Κύπελλο Χειμώνα»

στην ξιφασκία, που είναι 1η διοργάνωση Ανδρών/ Γυναικών για την τρέχουσα περίοδο (ανοικτή άνω των 13 χρόνων) και η οποία μετράει στην εθνική κατάταξη. Τα όπλα του Ξίφους Ασκήσεως (09:30 οι γυναίκες & 14:00 οι άνδρες) και της Σπάθης (09:30 οι άνδρες & 14:00 οι γυναίκες) διεξάγονται το ερχόμενο Σάββατο (25/1) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ ενώ το ξίφος μονομαχίας (09:30 οι άνδρες & 15:00 οι γυναίκες) διεξάγεται επίσης το ερχόμενο Σάββατο (25/1) στη Θεσσαλονίκη (προπονητικό κέντρο TFC – Δ. Ε. Θ. Περίπτερο 7, 1ος όροφος).

 

Στην εθνική βαθμολογία, στους Άνδρες προηγούνται :

Ξίφος Μονομαχίας: Γιώργος Αμπάλωβ /Βικτώρια (285β.),

Ξίφος Ασκήσεως : Θεόδωρος Νάκης/Αθηναϊκός (300β),

Σπάθη : Τζέισον Ντουράκος/ Α.Λέσχη (290β), ενώ στις Γυναίκες στην πρώτη θέση βρίσκονται:

Ξίφος Μονομαχίας : Ελένη Πασχαλίδου/ Μ. Αλ. Θεσ.(290β),

Ξίφος Ασκήσεως : Ελισάβετ Στάντσιου/Ο. ΞΙ. Φ. (255β) και

Σπάθη : Μαρίνα Παϊζη/ Α.Λέσχη (300β).

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο (ξίφος μονομαχίας Ανδρών) που θα πραγματοποιηθεί στο Λενιάνο/Ιταλία (24-25/1) θα συμμετάσχει ο Σάββας Καββαδίας/ΠΑΟ με προσωπική κάλυψη εξόδων. Το παρόν στους αγώνες θα δώσει ο διεθνής διαιτητής μας Στάθης Γεροσίδερης προσκεκλημένος της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού σιρκουί : Σε διεθνές επίπεδο, το ερχόμενο Σαβ/κο (25-26/1) 5 αθλητές/ αθλήτριες της Α. Ε. Κ. (Θεοδώρα Γκουντούρα – Μαρία Γεωργία Χούρι – Αθηνά Ελένη Ψωφάκη – Μαρία Φραγκοζίδη – Ευάγγελος Καλομοίρης) με προσωπική κάλυψη εξόδων θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό σιρκουί σπάθης εφήβων – νεανίδων που θα γίνει στο Λονδίνο. Την αποστολή της ΑΕΚ συνοδεύουν ο έφορος Κώστας Ποτού και ο προπονητής Θανάσης Δελενίκας.

Στην Κωνσταντινούπολη 25-27/1 (Σπάθη Παμπαίδων-Παγκορασίδων) θα λάβει μέρος ο ΓΣ Αρκτεία στους αγώνες με την επωνυμία "BOSPORUS CUP" με τους εξής αθλητές/αθλήτριες : Μυλωνάς Κων/νος, Πάγκαλος Αγγελος, Παναγιάρης-Μαλέας Ευάγγελος, Πρίφτης Ιωάννης, Παναγιάρη-Μαλέα Ηλιανή και συνοδό τον προπονητή του συλλόγου Παναγιώτη Τζινιόλη.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib