Πολύ καλό ξεκίνημα για την Ελληνική Ξιφασκία μας επιφύλαξε η πρώτη μέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων/ Νεανίδων -17 χρόνων, στην Ιερουσαλήμ. Η πρωταθλήτριά μας στη σπάθη νεανίδων Θεοδώρα Γκουντούρα κατέκτησε την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ 44 αθλητριών. Στον πρώτο γύρο (πουλ) η αθλήτριά μας έκανε 4 νίκες και 1 ήττα . Στη συνέχεια κέρδισε τη γερμανίδα ΒΟΛΚΑΜ (15/8), την ουγγαρέζα ΠΑΠ (15/14) και τη γαλλίδα ΓΚΙΜΑΛΑΚ (15/12) για να ηττηθεί στον ημιτελικό 8/15 από την ρωσίδα ΚΛΙΜΟΒΑ. «Άλλο ένα μετάλλιο στις μικρές κατηγορίες δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία η ΕΟΞ αντιμετωπίζει τις μικρές ηλικίες» δήλωσε ο Συντονιστής αγωνιστικού σχεδιασμού Χάρης Τσολάκης.

Σήμερα (24/2) αγωνίζονται στο ξίφος ασκήσεως η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου και οι αθλήτριες του ΑΟΞ ΑΙΓΑΛΕΩ Μαρία Πλιώτα και Μαρία Ελένη Χαλδαίου.

9η η Βουγιούκα στη Γάνδη

Πολύ καλή εμφάνιση μάς επιφύλαξε και η Βάσω Βουγιούκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης της Γάνδη/ Βέλγιο, όπου πήρε την 9η θέση σε 158 αθλήτριες, με αντίκρισμα 8β. στην παγκόσμια κατάταξη. Η Βουγιούκα έπαιξε απ' ευθείας στις «64», όπου σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες (Κόζακζουπ/ Πολωνία 15/10, Κορμιλίτσινα/ Ρωσία 15/6), για να μείνει έξω από την 8άδα από τη Ρωσίδα Γκαλιακμπόροβα με 8/15. Η άλλη αθλήτριά μας Ζωή Βάχλα ήρθε 106η.

Ελληνική συμμετοχή είχαμε, επίσης, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών στην Ισπανία (176 συμ/χές). Εκεί ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος ήρθε 110ος ενώ ο Θεόδωρος Νάκης  131ος .

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib