Και δεύτερο χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελληνική Ξιφασκία τη δεύτερη μέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων/ Νεανίδων -17 χρόνων, στην Ιερουσαλήμ αυτή τη φορά από την πρωταθλήτρια του ξίφους ασκήσεως νεανίδων Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου. Η πρωταθλήτριά μας έφτασε στο μετάλλιο κάνοντας πέντε νίκες στον πρώτο γύρο (πουλ). Στη συνέχεια κέρδισε την ιταλίδα ΤΑΝΓΚΕΡΛΙΝΙ (15/8), τη γαλλίδα ΜΙΛΕΠΙΕΝΤ (15/1) για να ηττηθεί στον ημιτελικό 7/15 από την πολωνέζα ΣΥΜΤΖΑΚ. Στους ίδιους αγώνες Μαρία Πλιώτα ήρθε 36η και η Μαρία Ελένη Χαλδαίου 43η . Συνολικά έπαιζαν 61 αθλήτριες.

Σήμερα (25/2) αγωνίζεται στη σπάθη εφήβων ο Μάριος Γιακουμάτος.

Προπονητική σύμπραξη

Πέντε σύλλογοι (Α. Ε. Κ., Απόλλων Βριλησσίων, Αρκτεία , Κωστέας-Γείτονας Πανελλήνιος) με συνολικά 93 αθλητές – αθλήτριες ηλικίας από 5 έως 18 χρονών, συμμετείχαν σε κοινή αγωνιστική προπόνηση που έγινε στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 22/2.
Η αγωνιστική προπόνηση αφορούσε το όπλο της σπάθης και την ιδέα του προπονητή Νίκου Ψύχα υποστήριξαν με μεγάλη προθυμία όλοι οι προπονητές των συλλόγων του κέντρου Γιάννης Σαρρής, Γιάννης Νοταράς, Θανάσης Δελενίκας.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib