Με τη συμμετοχή 200 μικρών «σπαθιών» που πήραν το χρίσμα του αθλητή ξιφασκίας πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά οι αγώνες επίδειξης στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 17/5. Σε αυτή τη γιορτή ανάπτυξης, έλαβαν μέρος 50 αθλητές περισσότεροι από πέρυσι (και συγκεκριμένα 134 ξιφομάχοι ηλικίας 5-8 ετών και 66 αθλητές ηλικίας 9-12 ετών) και υπό την παρουσία πολλών θεατών πλημμύρισαν με φωνές την αίθουσα του σταδίου. Η τελευταία εκδήλωση της αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί 31/5 και 1/6 (Σαββατοκύριακο) και θα αφορά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

  • Από το ΟΑΚΑ ο υπεύθυνος αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΟΞ, Χάρης Τσολάκης, ο οποίος διοργάνωσε όλη την εκδήλωση, ανέφερε ότι «ήμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων» μετά από συνάντηση που είχε με αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.

Οι σπαθίστες μας στη Βαρσοβία

Στο Grand Prix Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βαρσοβίας (με προσωπική κάλυψη των εξόδων τους) έλαβαν μέρος 3 ξιφομάχοι μας οι οποίοι έμειναν έξω από τους «64». Σε 135 αθλητές, ο Βαγγέλης Μπούκας ήταν 116οςος, ο Δημήτρης Καφαταρίδης 121ος και ο Γιώργος Τσουρούτας 129ος.

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib