Με πλούσιο θέαμα, πολλές συμμετοχές και πολύωρη αγωνιστική δράση ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Οι Αστέριος Τσώκας (ξίφος μονομαχίας), Γιώργος Πάγκαλος (σπάθη), Ζωή Μοσχοπούλου (ξίφος μονομαχίας) και Ελένη Δήμκου (σπάθη) πρώτευσαν στις κατηγορίες τους.
Σε μία πολύ πετυχημένη διοργάνωση αγωνίστηκαν σχεδόν 200 αθλητές και έδειξαν ότι το μέλλον της ελληνικής ξιφασκίας είναι μεγάλο και μπορούμε να περιμένουμε πολλές επιτυχίες!
Στο ξίφος μονομαχίας, πρώτος βγήκε ο Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙ Φλώρινας). Στον τελικό επιβλήθηκε του Αργύρη Βασιλόπουλου (Κολλέγιο Νέου Ηρακλείου) με 15-8. Τρίτοι αναδείχτηκαν οι Γιώργος Σκενδέρης (ΟΞΙΦ) και Ιωάννης Φιλιππούσης (Οδυσσέας Χαλανδρίου). Συνολικά στην κατηγορία αγωνίστηκαν 78 αθλητές.
Στην Σπάθη Εφήβων, νικητής αναδείχτηκε ο Γιώργος Πάγκαλος (Κ. Γείτονας). Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-6 του συμπαίκτη του Κώστα Κυρτσιά. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν δύο αθλητές του Πανελληνίου οι Ιάσωνας Αριανούτσος και Βασίλης Κακαριάρης. Στον ημιτελικό ο Πάγκαλος επιβλήθηκε του Κακαριάρη με 15-7, ενώ ο Κυρτσιάς κέρδισε δύσκολα τον Αριανούτσο με 15-14. Συνολικά στην κατηγορία αγωνίστηκαν 45 αθλητές.
Στην Σπάθη Νεανίδων πρώτη βγήκε η Ελένη Δήμκου (Γυμναστική Ενωση Φλώρινας). Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-12 της Αννας Δούκα (ΠΓΣ). Τρίτες αναδείχτηκαν οι αθλήτριες Νίκη Βλάχου (ΑΕΚ) και Ειρήνη Στρούμπου (ΓΣ Αρκτεία) Στους ημιτελικούς η Δήμκου επικράτησε της Στρούμπου με 15-8 και η Δούκα της Βλάχου με 15-7. Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 20 αθλήτριες.
Στο ξίφος μονομαχίας Νεανίδων, έγιναν τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια. Στον τελικό η Ζωή Μοσχοπούλου (ΟΞΙΦ) επιβλήθηκε πολύ δύσκολα της Χρυσούλας Μαντζάνα (Οδυσσέας Χαλανδρίου) με 10-9. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Μυρτώ Σταράντζη (Οδυσσέας Χαλανδρίου) και Θεοδώρα Στιεπάνοβιτς (Α.Λ. Χανίων). Οι ημιτελικοί ήταν εξίσου εντυπωσιακοί με τον τελικό. Η Μοσχοπούλου επιβλήθηκε της Στιεπάνοβιτς με 14-11, ενώ η Μαντζάνα κέρδισε με οριακή διαφορά 15-14 την Σταραντζή. Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 64 αθλήτριες.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib