Με τις καλύτερες εντυπώσεις ξεκίνησε το 2015 για την Ξιφασκία. Το Κύπελλο Χειμώνα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς και το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και πάνω από 140 αθλητές και αθλήτριες έδωσαν βροντερό «παρών» αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η ελληνική ξιφασκία ολοένα και μεγαλώνει!
• Στο ξίφος μονομαχίας Ανδρών πρώτευσε ο Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ). Στον μεγάλο τελικό κατέβαλε την αντίσταση του Σάββα Καββαδία (Παναθηναϊκός) με 15-7. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Γιώργος Αμπάλοβ (Βικτόρια) και Στέργιος Τσώκας (ΟΞΙΦ). Συνολικά αγωνίστηκαν 95 αθλητές.
• Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών πραγματοποιήθηκε ένας από τους πλέον αμφίρροπους τελικούς. Η Δέσποινα Πέρδικα (ΠΓΣ) κέρδισε στις λεπτομέρειες την Ελένη Πασχαλίδου (Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκη) με οριακή διαφορά! Η αθλήτρια του Πανελληνίου επιβλήθηκε με 9-8 και κατέκτησε το πολυπόθητο κύπελλο! Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Θεοδώρα Μολυβίδου (Μακεδονική λέσχη) και Πέρσα Πανταζίδη (Πανελλήνιος).

Πολύτιμες εμπειρίες στο εξωτερικό

Η καρδιά της ελληνικής ξιφασκίας χτυπούσε και σε δύο άλλες χώρες. Στην Αγγλία και την Αυστρία όπου είχαμε ελληνική εκπροσώπηση με τους αθλητές μας να παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες.
Στο Μέντλινγκ της Αυστρίας διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου Νέων Γυναικών στο Ξίφος Ασκήσεως. Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου έχασε στον γύρο των 64 από την Ιταλίδα Μαριτίνα Σινιγκάλια με 15-10 και τερμάτισε στην 38η θέση. Στον ίδιο γύρο αποκλείστηκε και η Ευαγγελία Χαϊτογλου (σ.σ. ταξίδεψε με προσωπικά έξοδα) από την Ρωσίδα Πογκρέμπνιακ, καθώς έχασε με 15-7, τερματίζοντας στην 58η θέση. Στην Αυστρία βρέθηκε και η προπονήτρια Ελισάβετ Τσολακίδου που καθοδήγησε τις δύο αθλήτριες του ΑΟΞΑ. Συνολικά αγωνίστηκαν 85 αθλήτριες.
Στο Λονδίνο διεξήχθη το τουρνουά Leon Paul στο ξίφος Ασκήσεως. Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞΑ) αποκλείστηκε στον γύρο των 128 από τον Τζάστιν Σιάν (Σιγκαπούρη) με 15/8 και κατέλαβε στην 77η θέση σε 144 αθλητές.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib