Την ήττα με 45-28 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα Σπάθης Γυναικών

στον πρώτο της αγώνα στα ομαδικά του «30ου Κυπέλλου Ακρόπολις» που ολοκληρώνεται σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Η Δώρα Γκουντούρα, Μαρίνα Παΐζη και Ζωή Βάχλας προσπάθησαν να κοιτάξουν στα μάτια τη δυνατή ομάδα της Ουγγαρίας, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Μετά από αυτή την ήττα κατέλαβαν την 22η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βάσω Βουγιούκα δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους. Η διεθνής αθλήτρια είχε χτυπήσει στον χθεσινό προημιτελικό με την Βόζνιακ και δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει με ένα νέο πιθανό τραυματισμό, ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας.

Μετά από αυτό το παιχνίδι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Ακρόπολις, αφήνοντας όλο τον κόσμο ικανοποιημένο! Ειδικά οι νέες αθλήτριες έδειξαν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους

Ο Γκάμπριελ Ντούτσια μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των κοριτσιών.

«Είμαι πραγματικά πάρα πολύ ικανοποιημένος. Η παρουσία μας σ’ αυτό το τουρνουά ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτική. Αν σκεφτεί κανείς ότι η Γκουντούρα που αγωνίστηκε πρώτη φορά σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση μπήκε στις 64 και η Βάχλας απέκλεισε μία Ιταλίδα διεθνής αθλήτρια και μπήκε στις 32, είναι πραγματικά κάτι εντυπωσιακό»

Οσον αφορά για την εμφάνιση της Βάσως Βουγιούκα ο Γκάμπριελ Ντούτσια επεσήμανε: «Είμαι χαρούμενος, γιατί η Βάσω σε ακόμη μία διοργάνωση έδειξε το ταλέντο της και ότι βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Από την άλλη, όμως, στεναχωριέμαι που δεν προκρίθηκε στον τελικό. Με δύο λάθος αποφάσεις του διαιτητή η Βουγιούκα δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό»

Τέλος αναφερόμενος για την απόδοση της Ελλάδας στα ομαδικά ο Γκάμπριελ Ντούτσια δήλωσε:

«Δεν χρησιμοποιήσαμε τη Βουγιούκα, καθώς είχε τραυματιστεί στο χέρι. Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός της, αλλά δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουμε! Τα κορίτσια πάλεψαν μία πολύ δυνατή ομάδα, όπως η Ουγγαρία και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ηταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε η Ελλάδα στα ομαδικά Σπάθης Γυναικών κι ελπίζουμε στο μέλλον να τα πάμε καλύτερα». 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib