Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 30ο Κύπελλο Ακρόπολις στη Σπάθη Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Το σημερινό πρόγραμμα έκλεισε με τα ομαδικά. Η Ουκρανία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι οι αθλητές έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης φανερά ικανοποιημένος μίλησε για τη μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά φέτος (σ.σ. μέχρι πέρυσι διεξαγόταν στη Σπάθη Ανδρών)

«Πραγματικά είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, τόσο για την άψογη διοργάνωση, όσο και για την πορεία των διεθνών μας. Οι καλύτερες αθλήτριες του κόσμου ήρθαν στην Ελλάδα κάνοντας τη διοργάνωση πιο ανταγωνιστική και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ολοι έμειναν ικανοποιημένοι και τα θετικά τους σχόλια είναι η μεγαλύτερη επιβράβευσή μας», τόνισε ο Μανώλης Κατσιαδάκης και πρόσθεσε: "Στο αγωνιστικό κομμάτι η παρουσία των κοριτσιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Βάχλας και η Γκουντούρα έκαναν την υπέρβαση και η είσοδό τους στις 32 και 64 αντίστοιχα ήταν πραγματικά μεγάλη έκπληξη. Οσον αφορά τη Βουγιούκα θα μπορούσε κι έπρεπε να μπει στα μετάλλια. Η δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια αποδίδει καρπούς και φαίνεται στη νέα γενιά των αθλητών που έχει πολλές επιτυχίες στο εξωτερικό».

Στα ομαδικά έφτασαν στον τελικό η Ουκρανία και η Ρωσία. Η Ουκρανία ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ και το διατήρησε έως το τέλος και πήρε το χρυσό μετάλλιο, καθώς επιβλήθηκε με 45-35. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αμερική.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib