Πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις αποκόμισαν οι Έλληνες ξιφομάχοι που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό. Η διάκριση μπορεί να μην ήρθε, αλλά οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στη Γουαδαλαχάρα / Ισπανίας πραγματοποιήθηκε το Μεσογειακό Κύπελλο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Μέκρας, ο οποίος στο Ξίφος Μονομαχίας κατέλαβε την 11η θέση σε 20 αθλητές.

Στην Ισπανία βρέθηκε και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Μεσογειακής συνομοσπονδίας κ. Μεταξία Σμαΐλη, η οποία παρευρέθηκε στην συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής και τη Γενική Συνέλευση.

Στη Πάντοβα / Ιταλία διεξήχθη το παγκόσμιο κύπελλο Σπάθης Ανδρών. Ο Γιώργος Τσουρούτας κατέλαβε την 149η θέση, ο Ευάγγελος Μπούκας την 160η κι ο Δημήτρης Καφαταρίδης την 183η. Συνολικά αγωνίστηκαν 188 αθλητές.

Στο Ζάγκρεμπ / Κροατία  διεξήχθη το Παγκόσμιο κύπελλο στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών. Την καλύτερη πορεία από ελληνικής πλευρά έκανε η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου. Η διεθνής αθλήτρια κατετάγη 36η. Στο γύρο των 64 έχασε από την Ιταλίδα Φεντερίκα Λάβα με 15-10. Η Μαρία – Ελένη Χαλδαίου κατέλαβε την 87η θέση και η Μαρία Δεσύλλα την 106η σε σύνολο 108 αθλητριών. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η προπονήτρια Ελισάβετ Τσολακίδου.

Στο Μπούστο Αρσίτσιο /Ιταλία  διεξήχθη στο Ξίφος Μονομαχίας ανδρών satellite. Ο Σάββας Καββαδίας κατετάγη 117ος σε 182 αθλητές.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib