Η αίθουσα του ΟΑΚΑ πραγματικά γέμισε από κόσμο και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας και την Σπάθη, πραγματοποιήθηκε κάτω από μία υπέροχη ατμόσφαιρα!!! Ο Ευάγγελος Καλομοίρης, η Ασημίνα Γκιώνη (Σπάθη), ο Ιωάννης Φιλιππούσης και η Ζωή Μοσχοπούλου στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος και αποθεώθηκαν από τον κόσμο.
Στη Σπάθη Εφήβων αγωνίστηκαν 59 αθλητές και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ευάγγελος Καλομοίρης (ΑΕΚ). Στο μεγάλο τελικό επιβλήθηκε του Ιάσωνα Κοντοχρίστου (Απόλλων Βριλησσίων) με 15-9. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Ιάσωνας Αριανούτσος (ΠΓΣ) και Μιχάλης Σιαλτσής (ΓΕ Φλώρινας). Στα ομαδικά η ΑΕΚ (Μπέσιος, Φραγκοζίδης, Καλομοίρης, Γιαννακόπουλος) ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον τελικό κατέβαλε την αντίσταση του Απόλλωνα Βριλησσίων (Ν. Χατζόπουλος, Επ. Χατζόπουλος, Μαύρος Κοντοχρίστος) με 45-33. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πανελλήνιος (Αριανούτσος, Κακαριάρης, Δ. Δρεπανόπουλος, Π. Δρεπανόπουλος) 45-33

Στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων ο Ιωάννης Φιλιππούσης (Οδυσσέας Χαλανδρίου), είναι πλέον ο νέος πρωταθλητής Εφήβων. Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-6 του Αργύρη Βασιλόπουλου (Κολλέγιο Νέου Ηρακλείου). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Αλέξανδρος Τικτόπουλος (ΟΣΑ) και Θοδωρής Τσακιράκης (Α.Λ. Μεσσαράς). Συνολικά αγωνίστηκαν 88 αθλητές. Στα ομαδικά ο Οδυσσέας Χαλανδρίου (Μ. Παναγιωτακόπουλος, Φιλιππούσης, Δ. Χαντζούπουλος, Τούμπας) επιβλήθηκε με 45-33 της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς (Ζαχαριουδάκης, Φουστανάκης, Θ. Τσακιράκης, Καραμπιδάκης). Τρίτοι αναδείχτηκαν ο ΟΞΙ Φλώρινας (Γεωργιάδης, Αστ. Τσώκας, Σκενδέρης, Κωνσταντινίδης).

Στη Σπάθη Νεανίδων Η Ασημίνα Γκιώνη ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Στον μεγάλο τελικό κέρδισε την Ελένη Δήμκου (Γ.Ε. Φλώρινας) με 15-8. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Αννα Δούκα (ΠΓΣ) και Γεωργία Παρασύρη (Γ.Ε. Ηρακλείου). Αγωνίστηκαν 43 αθλήτριες. Στα ομαδικά η ΑΕΚ (Κριζεντιγκ, Αθ. Ψωφάκη, Βλάχου, Γκιώνη) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κέρδισε στον τελικό την Γ.Ε. Φλώρινας (Νομικού, Ελ. Δήμκου, Πασσά, Γραμμενοπούλου) με 45-30. Την Τρίτη θέση κατέκτησε ο Πανελλήνιος (Ιωαννίδου, Δούκα, Μπότσου, Γώγου)

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων η Ζωή Μοσχοπούλου (ΟΞΙ Φλώρινας) επιβλήθηκε στον πιο αμφίρροπο τελικό της Μυρτώ Σταρατζή (Οδυσσέας Χαλανδρίου) με 15-11 και κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Την Τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Κατερίνα Οικονομάκη (Χολαργός) και Αννα Παναγιωτακοπούλου (Οδυσσέας Χαλανδρίου) Συνολικά αγωνίστηκαν 77 αθλήτριες. Στα ομαδικά το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΟΞΙ Φλώρινας (Μπαντίκη, Μοσχοπούλου, Χαλκιάς, Βρεκίδου). Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε της Ιριδα (Ροδοπούλου, Χαντζή, Νικολοπούλου, Κριτούλα) με 45-33. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Οδυσσέας Χαλανδρίου (Μαντζάνα, Σταρατζή, Παναγιωτακοπούλου, Φιλιππούση)
45-33

Χωρίς διάκριση στο εξωτερικό

Μικρή αγωνιστική δράση είχαμε στο εξωτερικό. Οι διεθνείς μας δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποια διάκριση.

Στη Βαρσοβία διεξήχθη το Ευρωπαϊκό κύπελλο Εφήβων / Νεανίδων στο Ξίφος Ασκήσεως. Ο Δημήτρης – Στυλιανός Φατούρος έκανε την καλύτερη πορεία και τερμάτισε στην 53η θέση. Μία θέση πιο χαμηλά ήρθε ο Γιάννης Κονδύλης, ενώ ο Παναγιώτης Κάπελλος περιορίστηκε στην 64 σε σύνολο 80 αθλητών.

Στη Βόννη/ Γερμανίας πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στο Ξίφος Ασκήσεως κι ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος κατέκτησε την 188η θέση σε σύνολο 211 αθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος μεταδόθηκαν ζωντανά από την ιστοσελίδα sportsland και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην εξής διεύθυνση: http://www.sportsland.gr/ksifaskia/live-streaming-%CE%BE%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CE%BC/

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib