Στη φάση των 32 σταμάτησαν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες

της Βάσως Βουγιούκα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε από την Γερμανίδα Λίμπαχ με 15-14 κι αποκλείστηκε πρόωρα. Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στην Ελβετία ξεχώρισε η εμφάνιση της Ζωής Βάχλας που κατέλαβε την 24η θέση. Στους ομίλους έμειναν οι Νίκος Κοντοχριστόπουλος και Μαρίνα Παΐζη.

 

Η Βάσω Βουγιούκα ξεκίνησε δυνατά στον όμιλο, όπου σημείωσε μόνο νίκες. Πέρασε κατευθείαν στη φάση των 32 κι αντίπαλή της βρέθηκε η Γερμανίδα Λίμπαχ. Η πρωταθλήτριά μας, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό με 15-14 με αποτέλεσμα να καταλάβει την 17η θέση.

Η Ζωή Βάχλας έδειξε για μία ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο της κι έφτασε στην 24η θέση. Στον όμιλο σημείωσε 4 νίκες και δύο ήττες, ενώ στη φάση των 32 γνώρισε την ήττα από την Ρωσίδα Ντιατσένκο με 15-6.

Η Μαρίνα Παΐζη αγωνίστηκε στο δεύτερο γκρουπ και με μία νίκη και τέσσερις ήττες δεν κατάφερε να προκριθεί και κατέλαβε την 46η θέση.

Τέλος ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ξίφος ασκήσεως) με μόλις μία νίκη στον όμιλο δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τα νοκ άουτ και περιορίστηκε στην 61η θέση.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Γιώργο Τσουρούτα, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ελβετία. Ο διεθνής αθλητής στο παιχνίδι με τον Πολωνό Οτσίνσκι ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 4-0 τραυματίστηκε στο γόνατο και γνώρισε την ήττα με 5-4. Ο Τσουρούτας συνέχισε να αγωνίζεται, παρότι τραυματίας, αλλά γνώρισε φυσιολογικά πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες και αποκλείστηκε. Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο διεθνής αθλητής θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Να θυμίσουμε ότι ο Τσουρούτας έχει προκριθεί και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib