Με μεγάλους αγώνες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον ως την τελευταία στιγμή ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Στη Σπάθη Κυπελλούχοι αναδείχτηκαν οι Δώρα Γκουντούρα στις Γυναίκες και ο Μάριος Γιακουμάτος στους Αντρες.Στο ξίφος Μονομαχίας κυριάρχησαν ο Νίκος και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου.

Στη Σπάθη Γυναικών τα μετάλλια ήταν υπόθεση της ΑΕΚ, καθώς και οι τέσσερις αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο αγωνίζονται στην Ενωση. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα, η οποία κέρδισε την Κλαίρη Μπένου στον τελικό με 15-8. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι: Μαρία-Λάουρα Κριζέτιγκ και Μαρία Φραγκοζίδη.
Στη Σπάθη Ανδρών πραγματοποιήθηκε ο πιο αμφίρροπος τελικός! Νικητής αναδείχτηκε ο Μάριος Γιακουμάτος (ΓΕΗ), ο οποίος κέρδισε με 15-14 τον Βαγγέλη Μπούκα. (Αθηναϊκή Λέσχη). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι: Βαγγέλης Καλομοίρης (ΑΕΚ) και Δημήτρης Καφαταρίδης (Κωστέας Γείτονας).
Στο Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ ΑΙΓΆΛΕΩ) ήταν το φαβορί, αλλά κέρδισε πολύ δύσκολα στον τελικό τον Παναγιώτη Τεληπορανίδη (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού) με 15-13. Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι: Ιορδάνης Ηλιάδης (ΟΞΙΦ) και Βασίλης Στάντσιος (ΑΟΟ).

Τέλος στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών κυριάρχησαν για μία ακόμη φορά οι αθλήτριες του ΑΟΞ Αιγάλεω. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Κοντοχριστοπουλου, η οποία κέρδισε στον τελικό την Ευαγγελία Χαΐτογλου με 15-4. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Ευθυμία Παντελία και Μαρία Πλιώτα.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib