Με τις συμμετοχές να ξεπερνάνε τους 170 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Κύπελλο Ελλάδας στο ξίφος Μονομαχίας Ανδρών - Γυναικών. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης και η Ιωάννα Χρήστου, που κατέκτησαν το Κύπελλο.

Στους άντρες, ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης (Θησέας Ηρακλείου) έδωσε αμφίρροπη μάχη στον τελικό με τον Στέργιο Τσώκα (ΟΞΙΦ) και κέρδισε με 15-12. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι, Σπύρος Κυπραίος (Ακρίτες) και Στέλιος Φουστανάκης (Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς)

Στις γυναίκες, η  Ιωάννα Χρήστου (ΟΞΙΦ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό επιβλήθηκε της Αργυρώς Τσούφη (Οδυσσεας Χαλανδρίου) με 15-6. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι, Φανή Βαρβέρη (Α.Σ. Ξιφομάχος) και Ελένη Πάϊδα (Οδυσσέας Χαλανδρίου)

31ος ο Γιακουμάτος

Ο Μάριος Γιακουμάτος ήταν ο μοναδικός Ελληνας αθλητής που αγωνίστηκε αυτή τη βδομάδα στο εξωτερικό. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων που διεξήχθη στο Σοσνώβιετς της Πολωνίας και κατέλαβε την 31η θέση.

Στον όμιλο προκρίθηκε έχοντας 4 νίκες και 2 ήττες. Στο γύρο των 128 κέρδισε τον Γερμανό Κάμους με 15-11 και πήρε την πρόκριση στο κεντρικό ταμπλό των 64. Εκεί αγωνίστηκε με τον Ρώσο Εφιμόφ και τελικά επιβλήθηκε με 15-14. Στους 32 αντιμετώπισε τον Γουανκ Ρόισε από την Κινεζική Ταϊπέι και έχασε με 15-8.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib