Με την πικρή γεύση από τον πρόωρο αποκλεισμό της Βάσως Βουγιούκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών ολοκληρώθηκε η πλούσια ελληνική παρουσία στο εξωτερικό.

Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ξεχώρισαν δύο αποτελέσματα: Η 4η θέση της Ελλάδας στα ομαδικά, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων/ Ξίφος Μονομαχίας που διεξήχθη στην Αυστρία, καθώς και η 22η θέση της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου στο Κύπελλο Κόσμου Νέων Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

 

Η εμφάνιση της Βάσως Βουγιούκα στο Κύπελλο κόσμου Σπάθης Γυναικών δεν είχε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε η ίδια και οι φίλοι της ξιφασκίας. Η κορυφαία Ελληνίδα ξιφομάχος γνώρισε απρόσμενη ήττα στον πρώτο γύρο του ταμπλό των 64ων από την Κινέζα Γιν Χαϊγούν με 15-10 και περιορίστηκε στην 33η θέση κατακτώντας μόλις 2 βαθμούς.

Στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας. Στους Εφήβους η Ελλάδα εντυπωσίασε στα ομαδικά! Οι Στέργιος Τσώκας, Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκόγκος έφτασαν μία ανάσα από το μετάλλιο, αλλά έμειναν στην 4η θέση. Στον μικρό τελικό έχασαν από το Ισραήλ με 45-29, χάνοντας ταυτόχρονα και την ευκαιρία να ανέβουν στο βάθρο. Στην εντυπωσιακή τους πορεία οι Έλληνες σημείωσαν δύο μεγάλες νίκες απέναντι στις ομάδες της Αμερικής! Σε δύο παιχνίδια για γερά νεύρα, οι αθλητές μας, ιδιαίτερα ψύχραιμοι, επιβλήθηκαν στο ταμπλό των 16 της Αμερικής 1 με 45-44 και στα προημιτελικά της Αμερικής 2 με 23-22. Στην τετράδα γνώρισαν την ήττα από την Ουγγαρία, μετέπειτα κάτοχος του χρυσού μεταλλίου, με 45-23.

Στα ομαδικά Νεανίδων την Εθνική ομάδα συγκρότησαν οι αθλήτριες Χατζή, Καραμπίνη και Νικολοπούλου και κατέλαβαν την 26η θέση. Η Μοσχοπούλου αγωνίστηκε σε μία μικτή ομάδα που κατέλαβε την 15η θέση.

Στα ατομικά οι Ελληνίδες αθλήτριες κατέλαβαν τις εξής  θέσεις: Νικολοπούλου 95, Μοσχοπούλου 129, Χατζή 150 και Καραμπίνη 188 στις 205. Στους Εφηβους ο Αλέξανδρος Γκόγκος ήρθε 66ος, ο Τσώκας 111ος, ο Φίλιππος Γκόγκος 124ος και ο Δημητρόπουλος 180ος  στους 239 αθλητές.

Στο Μπόχουμ της Γερμανίας διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου Νέων Γυναικών στο Ξίφος Ασκήσεως. Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ήταν για μία ακόμη φορά εξαιρετική και κατέλαβε σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση, την 22η θέση. Στο ταμπλό των 64 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε της Μπικέγκο (Ιταλία) με 15-9, ενώ στις 32 έχασε από την Ριβάνο (Ιταλία) με 15-5. Στην ίδια διοργάνωση η Παπαδοπούλου κατέλαβε την 106η θέση.

Στη Βουδαπέστη πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Κόσμου στη Σπάθη Ανδρών. Ο Καφαταρίδης ήρθε 108ος και ο Τσουρούτας 203ος

Τέλος στους Βαλκανικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην πόλη Νις της Σερβίας, ο Τελιπορανίδης κατέλαβε την 9η θέση στο Ξίφος Ασκήσεως και ο Καρακόλης την 16η θέση στο Ξίφος Μονομαχίας.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib