Με Έλληνες ξιφομάχους θα γεμίσει η Ευρώπη το Σαββατοκύριακο!

Συνολικά 53 αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν σε τέσσερις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου με στόχο αρχικά την αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών αλλά και κάποια σημαντική διάκριση. Η πολυπληθής ελληνική αποστολή ενδεχομένως να αποτελεί και ρεκόρ σε ατομικό άθλημα, αποδεικνύοντας ότι η ξιφασκία είναι ένα από τα πιο… ενεργά ερασιτεχνικά αθλήματα στη χώρα μας!

 

Οι Έλληνες και Ελληνίδες ξιφομάχοι θα δώσουν δυναμικό παρών σε Γαλλία, Δανία, Αυστρία και Βουλγαρία.

Στο Σεν Μορ/ Γαλλία είναι προγραμματισμένο το Κύπελλο Κόσμου στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών. Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου και η Μαρία Παπαδοπούλου θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Στην Κοπεγχάγη/ Δανία θα πραγματοποιηθεί το Satellite της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στο ξίφος μονομαχίας Ανδρών και θα συμμετάσχει ο Σάββας Καββαδίας.

Στη Σόφια/ Βουλγαρία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης Εφήβων-Νεανίδων και οι αθλητές-τριες θα αγωνιστούν στα ομαδικά και στα ατομικά. Η ελληνική αποστολή είναι μεγάλη, καθώς θα συμμετάσχουν 38 αθλητές-τριες και 3 διαιτητές. Αναλυτικά θα αγωνιστούν οι: Χαράλαμπος Πρεδάρης, Βαγγέλης Καρακώστας, Νίκος Χατζόπουλος, Σπύρος Κρούσκος, Νίκος Φραγκοζίδης, Παναγιώτης Κοντοειδής, Γιάννης Μποϊδάνης, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Αλιφραγκής, Σταύρος Αλιφραγκής, Σταύρος Αλτιπαρμάκης, Νίκος Μιχαηλίδης, Αγγελος Πάγκαλος, Βαγγέλης Παναγιάρης-Μαλέας, Κωνσταντίνος Κυρτσιάς, Βαγγέλης Σταθάτος, Αντώνης Ζαραβέλης, Γιώργος Ζαραβέλης, Μιχάλης Σιάλτσης, Στέφανος Χατζόπουλος. Οι αθλήτριες: Ηλιανή Παναγιάρη-Μαλέα, Αρετή Λιαμή, Μαρία Μπουρδούκη, Νίκη Ψαθά, Παυλίνα Γεωργίτση, Ελένη Δήμκου, Καλλιόπη Καλουτά, Σοφία Τετράδη, Ελευθερία Τριανταφύλλη, Μαρία Βαμβακούρη, Αρτεμις Χρηστέα, Αθήνα Ψωφάκη, Ασημίνα Γκιώνη, Μαρία Κριζέτιγκ, Λυδία Μποϊδάνη, Δέσποινα Κωνσταντοπούλου, Αθηναΐς Μαυρικάκη, Μαρία Χούρη. Και οι διαιτητές: Χρήστος Σαΐνης, Μαρίνα Παΐζη και Γιάννης Σαρρής.

Στο Μέντλινγκ/Αυστρία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων- Νεανίδων στο ξίφος Ασκήσεως. Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν στα ατομικά και στα ομαδικά οι: Πηνελόπη Γεροσίδερη, Αγγελική Νικολαΐδου, Αντωνία Απιδοπούλου, Μόνικα Δημητριάδου, Φλώρα Κωστοπούλου, Μαρινέλα Πεδιαδιτάκη, Μαρία Μαρκαντωνάκη, Εκάβη Γεωργόπουλου και οι αθλητές: Δημήτρης Μοσχόπουλος, Αγγελος Μπαντίκης, Ιάσωνας Γκέιγκερ, ατομικά και  ομαδικά.

Ταυτόχρονα, και στις εγχώριες δραστηριότητες το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς θα διεξαχθούν τρεις διοργανώσεις! Στο ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί η 2η φάση των Περιφερειακών Αγώνων και οι μικροί αθλητές θα έχουν την τιμητική τους. Παιδιά από 8-13 χρονών θα δώσουν δυναμικό παρών και θα αγωνιστούν στο ξίφος Ασκήσεως.

Στη Θεσσαλονίκη ο ΑΣ Ξιφομάχος σε συνεργασία με την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας θα διοργανώσουν το διεθνές τουρνουά «Λευκός Πύργος 2015». Οι αθλητές θα αγωνιστούν στο ξίφος Ασκήσεως και στο ξίφος Μονομαχίας (σ.σ. ατομικά). Παράλληλα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Οι αθλητές θα αγωνιστούν στα ατομικά και στα ομαδικά.

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib