Στην 36η θέση του Γκραν Πρι Σπάθης Ανδρών - Γυναικών που διεξήχθη στη Βοστώνη περιορίστηκε η Βάσω Βουγιούκα (Ν. 14). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που είχε προκριθεί απευθείας στο ταμπλό των «64» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μάρτιν Πορτουγκές (Ν.83). Η Βάσω, όμως, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και γνώρισε την ήττα από την Ισπανίδα αθλήτρια με 15-10 και αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια του Γκραν Πρι. Στην ίδια διοργάνωση ο Βαγγέλης Μπούκας κατέλαβε την 133η θέση σε 159 αθλητές.

Στις εγχώριες διοργανώσεις, διεξήχθη το Σάββατο το Κύπελλο Εφήβων Νεανίδων στο ξίφος Ασκήσεως. Συνολικά αγωνίστηκαν 119 αθλητές και αθλήτριες. Νικητές αναδείχθηκαν οι Δαμιανός Μαυρίδης και Μαρία Χαλδαίου.
Στους Εφηβους ο Δαμιανός Μαυρίδης (ΑΟΞΑ) κέρδισε στον τελικό με 15-11 τον Βασίλη Πίκουλη (Οδυσσέας Χαλανδρίου). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιώργος Μανωλήκας (ΑΞΙΑ) και Ραφαήλ Σούλιος (ΑΟΞΑ)
Στις Γυναίκες, τέλος, η Μαρία Χαλδαίου κατέβαλε στον τελικό την αντίσταση της συναθλήτριάς της στον ΑΟΞΑ Ευαγγελία Χαΐτογλου με 15-10. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μαρία Δεσύλλα (ΑΟΞΑ) και Μαρία Μαρκαντωνάκη (Α.Λ. Χανίων).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib