Οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό ήταν άκρως ενθαρρυντικές και πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις πήραν εξαιρετικά πλασαρίσματα. Αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, ότι με σκληρή δουλειά και πολύ προσπάθεια μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους αθλητές της Ευρώπης.

 

Στις εγχώριες διοργανώσεις διεξήχθη το Κύπελλο Χειμώνα και τις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι: Βαγγέλης Μπούκας, Μαρίνα Παΐζη (Σπάθη), Νίκος Κοντοχριστόπουλος, Μαρία Χαλδαίου (Ξίφος Ασκήσεως). Συνολικά αγωνίστικαν 143 αθλητές και αθλήτριες και προσέφεραν ωραίους αγώνες. Το χαρακτηριστικό, όλων των τελικών ήταν πως οι αναμετρήσεις κρίθηκαν εύκολα...

Στη Σπάθη Γυναικών η Μαρίνα Παΐζη (Αθηναϊκή Λέσχη) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και επιβλήθηκε με 15-5 της Ελένης Ψωφάκη (ΑΕΚ). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ελένη Δήμκου (ΓΕΦ) και Ασημίνα Γκιώνη (ΑΕΚ)

Στη Σπάθη Ανδρών ο Βαγγέλης Μπούκας (Αθηναϊκή Λέσχη) έκαμψε στον τελικό την αντίσταση του Δημήτρη Καφαταρίδη (Κωστέας Γείτονας) με 15-9. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μάριος Γιακουμάτος (ΓΕΗ) και Δημήτρης Μητρόπουλος (Αθηναϊκή Λέσχη).

Στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών η Μαρία Χαλδαίου (ΑΟΞΑ) επιβλήθηκε με 15-1 της Ευαγγελία Χαΐτογλου (ΑΟΞΑ) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι αθλήτριες: Μαρία Δεσύλλα (ΑΟΞΑ) και Μαρία Παπαδοπούλου (ΟΞΙΦ)

Στο Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞΑ) νίκησε με 15-5 τον Ιορδάνη Ηλιάδη (ΟΞΙΦ) και κατέκτησε την πρώτη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Βασίλης Στάντσιος (ΑΟΟ) και Παναγιώτης Τελιπορανίδης (Κορδελιό).

Στο εξωτερικό, όπως προαναφέραμε οι αθλητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και είχαν εντυπωσιακά πλασαρίσματα.

Στην Σεγκόβια/Ισπανία διεξήχθη το Κύπελλο κόσμου Σπάθης γυναικών. Η Δώρα Γκουντούρα τα πήγε περίφημα και κατέκτησε την 6η θέση μεταξύ 54 αθλητριών.

Στο Μέντλινγκ/ Αυστρία πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο κόσμου Νέων Γυναικών στο Ξίφος Ασκήσεως. Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου κατέλαβε την 34η θέση σε 85 αθλήτριες.

Στο παγωμένο Βερολίνο/Γερμανία, όπου η θερμοκρασία ήταν στους -23β. διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U23 στο ξίφος μονομαχίας. Ο Νίκος Τσώκας κατέλαβε την 116η θέση σε 243 αθλητές.

Στην Κρακοβία/ Πολωνία διεξήχθη το Ευρωπαϊκό κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Μονομαχίας . Ο Φίλιππος Γκόγκος κατέλαβε την 29η θέση και ο Αλέξανδρος Γκόγκος την 104 σε 203 αθλητές.

Στη Στοκχόλμη/ Σουηδία πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Κόσμου στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών και ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις κατέλαβε την 13η θέση σε 104 αθλητές.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib