Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Συνολικά αγωνίστηκαν 155 παιδιά στο Ξίφος Ασκήσεως και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, πως παρά την κρίση το άθλημα της Ξιφασκίας έχει λαμπρό μέλλον.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Δημήτρης Μοσχόπουλος και η Σπυριδούλα Μπογιατζάρα. Στα ομαδικά πρώτευσαν ο ΟΞΙΦ στους παμπαίδες και ο Εθνικός στις Παγκορασίδες.

Στους Παμπαίδες ο Δημήτρης Μοσχόπουλος (ΟΞΙΦ) κατέβαλε στον τελικό τον Κωνσταντίνο Σταματόπουλο (ΟΞΙ Γλυφάδας) με 10-6 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Στέφανος Γιοβάνης (Δίας Καστοριάς) και Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω).

Στις Παγκορασίδες, πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η Σπυριδούλα Μπογιατζάρα (Εθνικός), η οποία στον συναρπαστικό τελικό κέρδισε με 10-9 την Μαλαματίνα Μιχαηλίδου (Δίας Καστοριάς). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Βασιλική Μέκρα (Ιριδα) και Κωνσταντίνα Σαϊτάνη (Παναθηναϊκός).

Στα ομαδικά των Παμπαίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΟΞΙΦ (Νεδέλκος, Μοσχόπουλος, Σαχινίδης, Μουλέλης), ο οποίος επιβλήθηκε στο τελικό του ΑΟΞ Αιγάλεω (Μπουζούκος, Μπάλλος, Τετρίπης, Καρανικόλας) με 44-37. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο ΟΞΙ Γλυφάδας (Ταρασίδης, Μαλτεζάκης, Σταματόπουλος).

Στις Παγκορασίδες ο Εθνικός (Ράγκου, Μπογιατζάρα, Τζήμα, Κόκλα) δεν αντιμετώπισε καμία αντίσταση και κέρδισε στον τελικό τον ΑΟΞ Αιγάλεω (Αδάμ, Παπανδρέα, Κούλα, Μολοβούση) με 45-13 και κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο βάθρο ανέβηκε και η Ιριδα (Μπίζα, Σφυράκη, Μέκρα). 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib