Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο, από άποψη συμμετοχών, Κύπελλο Κόσμου που θα διεξαχθεί στην ιστορία της Σπάθης Γυναικών! Το «Κύπελλο Ακρόπολις», που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίνων, θα φιλοξενήσει όλα τα μεγάλα ονόματα της Ξιφασκίας και αναμένεται να προσφέρουν πολύ μεγάλες συγκινήσεις.

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 190 αθλήτριες, που αποτελεί ρεκόρ για τα παγκόσμια κύπελλα Σπάθης Γυναικών στον κόσμο. Η προηγούμενη πολυπληθέστερη διοργάνωση ήταν στην Ορλεάνη, όπου συμμετείχαν 184 αθλήτριες.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 15 αθλήτριες. Η Βάσω Βουγιούκα θα προσπαθήσει για μία ακόμη φορά για ένα καλό πλασάρισμα, που θα την βοηθήσει να βελτιώσει την θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Από εκεί και πέρα θα αγωνιστούν οι: Μαρία Χούρη, Ελένη Δήμκου, Παναγιώτα Φλωράτου, Δέσποινα Γεωργιάδου, Δώρα Γκουντούρα, Καλλιόπη Καλουτά, Κλαίρη Μπένου, Μαρίνα Παΐζη, Ευρυδίκη Ποτού, Κυριακή Σαφαρή, Σοφία Τετράδη, Ανικα Τσαπατσάρη, Ζωή Βάχλας και Μαρία Βαμβακούρη.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Την Παρασκευή θα διεξαχθούν τα προκριματικά, ενώ το Σάββατο θα γίνουν τα νοκ άουτ και οι τελικοί των ατομικών. Την Κυριακή, τέλος θα πραγματοποιηθούν τα ομαδικά.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib