Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Δώρα Γκουντούρα, η οποία σε κάθε διεθνή διοργάνωση που συμμέχει, δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για μία αξιόλογη καριέρα. Η αθλήτρια της ΑΕΚ συμμετείχε και Κύπελλο Κόσμου Νέων Γυναικών που διεξήχθη στο Ντουρντάν της Γαλλίας και κατέλαβε την 14η θέση σε 118 αθλήτριες.

Η Γκουντούρα, που θα αγωνιστεί και στο Κύπελλο Ακρόπολις, είχε 4 νίκες και 2 ήττες στον όμιλο και προκρίθηκε στο κεντρικό ταμπλό. Στις 64 επιβλήθηκε της Ματουτσάκ (Πολωνία) με 15-11. Στη φάση των 32 πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση και κέρδισε την Κλάιν (Γαλλία) με 15-5. Η εντυπωσιακή της πορεία σταμάτησε στις 16, όπου και ηττήθηκε δύσκολα από την Γκαργκάνο (Ιταλία) με 15-10.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στο εξωτερικό, οι διεθνείς μας δεν είχαν καλά αποτελέσματα.

Στη Μπρατισλάβα διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων. Στο ξίφος Μονομαχίας οι αθλητές μας πήραν τις εξής θέσεις: Φίλιππος Γκόγκος 143, Δημήτρης Κρητικός 174, Αλέξανδρος Γκόγκος 185 και Διονύσης Μπουγάτσος 201 σε 278 αθλητές που συμμετείχαν.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων είχαμε τα εξής πλασαρίσματα: Δαμιανός Μαυρίδης 90ος, Ραφαήλ Σούλιος 118ος, Γιάννης Ανδριόπουλος 143ος και Θοδωρής Σταθόπουλος 191ος στους 202 αθλητές.

Τέλος στο Χαϊντενχάιμ της Γερμανία διεξήχθη το Κύπελλο κόσμου στο ξίφος μονομαχίας Ανδρών ο Στέργιος Τσώκας κατέλαβε την 241η θέση, ο Θεόφιλος Διαφωνίδης την 264η και ο Νίκος Τσώκας την 266η σε σύνολο 307 αθλητών.

Στις εγχώριες διοργανώσεις ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων και η συμμετοχή ήταν πραγματικά τεράστια. Συνολικά αγωνίστηκαν 253 αθλητές και αθλήτριες στη Σπάθη και στο Ξίφος Μονομαχίας.

Στο Ξίφος Μονομαχίας πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Μπουγάτσος (Ακρίτες), ο οποίος επιβλήθηκε με 10-9 του Κυριάκου Χατζηευφραιμίδη (ΟΞΙΦ). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Χρήστος Πασσιάς (Αθλ. Ακαδημία Ιωαννίνων) και Κώστας Τζαφέστας (Εθνικός).

Στα ομαδικά το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΟΞΙΦ (Μαυρομάτης, Τραΐτσης, Παπαχαρίσης, Χατζηευφραιμίδης), ο οποίος στον τελικό νίκησε τους Ακρίτες (Καραβάς, Μαρκογιαννάκης, Μπουγάτσος, Σαλατάς) με 45-41. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καρδιανή (Γέρου, Ζουμής, Αντωνακάκης, Καραγιάννης).

Στο ξίφος μονομαχίας Παγκορασίδων η Νεφέλη Ροδοπούλου (Ιριδα) στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Νίκησε 7-4 στον τελικό την Ευριδίκη Κολέτσου (Καρδιανή). Τρίτες αναδείχτηκαν οι Στελλίνα Κριτούλη (Ιριδα)  και Παρασκευή Φιλιππούση (Οδυσσέας Χαλανδρίου)

Στα ομαδικά η Ιριδα (Λουκή, Κριτούλη, Κυριακάκη, Ροδοπούλου) πήρε το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό νίκησε την Καρδιανή (Απέργη, Καλιατζή, Κολέτσου, Τσολάκη) με 44-40. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Οδυσσέας Χαλανδρίου (Μουρίκη, Μπορονκαϋ, Φιλιππούση, Παπαναστασίου).

Στη Σπάθη Παμπαίδων πρωταθλητής στέφθηκε ο Σπύρος Κρούσκος (Απόλλων Βριλησσίων), ο οποίος νίκησε με 10-4 στον τελικό τον Κώστα Καραγιώργο (ΑΕΚ). Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι: Βασίλης Χατζηχρήστος (Κωστέας Γείτονας), Παναγιώτης Δρεπανόπουλος (Πανελλήνιος).

Στα ομαδικά ο Απόλλων Βριλησσίων (Βλάμης, Κρούσκος, Μαρτίνος, Χατζόπουλος) ήρθε πρώτος. Στον τελικό επικράτησε με 45-36 της Αθλ. Ακαδημία Ιωαννίνων (Κωστής, Στραγάλης, Παππάς). Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Πανελλήνιος (Δημητρόπουλος, Δρεπανόπουλος, Μανωλάς).

Στη Σπάθη Παγκορασίδων πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχτηκε η Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου (ΑΕΚ). Στον τελικό έκαμψε την αντίσταση της Παρασκευής Νούσια (Αθλ. Ακαδημία Ιωαννίνων) με 10-3. Τρίτες ήταν οι: Χριστίνα Ιωαννίδου (ΠΓΣ) και Κωνσταντίνα Κεφαλά (Αρκτεία).

Τέλος στα ομαδικά ο Απόλλων Βριλησσίων (Καρακώστα, Τριανταφύλλη, Σωτηροπούλου, Χρηστέα) βγήκε πρώτος. Στον τελικό νίκησε με 45-35 την ΑΕΚ (Γαζεπίδη, Βλάχου, Θεοδώση, Κωνσταντακοπούλου). Στο βάθρο ανέβηκε και ο Πανελλήνιος (Αμερικάνου, Γώγου, Ιωαννίδου, Χατζηκωνσταντίνου).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib