Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί την "ελίτ" της παγκόσμιας ξιφασκίας στη σπάθη γυναικών

και να φιλοξενήσει το «Κύπελλο Ακρόπολις». Το Παγκόσμιο Κύπελλο που συνδιοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, θα φιλοξενήσει όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος.

 

Ο πρόεδρος της ΕΟΞ Μανώλης Κατσιαδάκης αναφερόμενος στο Κύπελλο Ακρόπολις δήλωσε: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών, με την ονομασία «Κύπελλο Ακρόπολις». Το ρεκόρ συμμετοχών, αποδεικνύει ότι τόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία, όσο και οι αθλήτριες ανά τον κόσμο, μας εμπιστεύονται. Θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και φυσικά να δώσουν αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου..Το «Κύπελλο  Ακρόπολις» για την ελληνική ομοσπονδία είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση, γιατί δίνει την ευκαιρία σε αθλήτριες μας να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες από παγκόσμιες διοργανώσεις, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ελπίζω ο κόσμος να επισκεφτεί το τριήμερο το ΟΑΚΑ και να ενισχύσει τις προσπάθειες των αθλητριών μας. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις αθλήτριες καλή επιτυχία».

Συνολικά θα αγωνιστούν 15 Ελληνίδες αθλήτριες με την Βάσω Βουγιούκα να ευελπιστεί σε μία καλή εμφάνιση, που ενδεχομένως να της δώσει από αυτή τη διοργάνωση το Ολυμπιακό εισιτήριο για το Ρίο.

«Το “Κύπελλο Ακρόπολις” είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση, καθώς με μία καλή εμφάνιση μπορεί να εξασφαλίσω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Συμμετείχα στο διεθνές καμπ της Ιταλίας και είμαι έτοιμη να σφραγίσω το εισιτήριο. Η εμπειρία του να αγωνίζεσαι μπροστά στους φίλους και σε ένα κοινό που σε υποστηρίζει είναι μοναδική. Το έζησα πέρυσι πρώτη φορά κι ελπίζω και φέτος να έχω την υποστήριξή τους και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στο Ρίο» τόνισε αρχικά η Βάσω Βουγιούκα και πρόσθεσε:  «Ελπίζω το ΟΑΚΑ να γεμίσει, προκειμένου οι φίλοι της ξιφασκίας να απολαύσουν αγώνες υψηλού επιπέδου. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα κορίτσια που θα αγωνιστούν καλή επιτυχία, μιας και είναι πολύ σημαντικό να παίρνουν παραστάσεις από τόσο μεγάλες διοργανώσεις».

 

To πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής : 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/01/2016:                       12:00    ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ 

                                                            ΤΑΜΠΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ 64

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/01/2016:                           09:30    ΤΑΜΠΛΟ ΤΩΝ 64 

                                                            16:30    ΤΕΛΙΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/01/2016:                            09:30    ΤΑΜΠΛΟ ΤΩΝ 32 

                                                            16:30    ΤΕΛΙΚΟΣ

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib