Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Κυπέλλου Ακρόπολις.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Γυναικών που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, έφερε την πρώτη νίκη για τη Βουγιούκα που συνεχίζει στη φάση των «32». Παράλληλα η Δώρα Γκουντούρα πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση.

Η Βάσω Βουγιούκα έδωσε έναν αμφίρροπο αγώνα απέναντι στην Ισπανίδα Ναβάρο. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τελικά γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε με 15-13 και ταυτόχρονα πανηγύρισε την πρόκριση για τις 32. Εκεί αντιμετώπισε την Κόζατσουκ (Πολωνία), σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Η Βάσω δεν ξεκίνησε και πάλι δυνατά, αλλά η συμπαράσταση του κόσμου, ήταν τέτοια που της έδωσε την ώθηση και τη νίκη με 15-12, εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τη φάση των «16». Επόμενος αντίπαλος η Ζαγκούνις κι ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 14:10

Η Δώρα Γκουντούρα, που επίσης είχε προκριθεί στο ταμπλό των 64, πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στην Γκαβρίλοβα. Σε όλο το παιχνίδι ήταν πόντο-πόντο, αλλά η εξαιρετική Ρωσίδα αθλήτρια, έδειξε την εμπειρία της στο τέλος. Εκεί που το σκορ ήταν 11-10 πήρε 4 συνεχόμενα χτυπήματα και επιβλήθηκε με 15-10. Η αξιόλογη εμφάνιση της Ελληνίδας δείχνει ότι έχει ένα λαμπρό μέλλον, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μόλις 19 χρονών.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib