Με πολλές συμμετοχές και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε

το Κύπελλο Χειμώνα στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών - Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Συνολικά αγωνίστηκαν 147 αθλητές και αθλήτριες και για μία ακόμη φορά προσέφεραν αγώνες υψηλού επιπέδου. Ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης στους άντρες και η Ιωάννα Χρήστου στις Γυναίκες κατέκτησαν τις πρωτιές. Οι αγώνες επισκιάστηκαν από τον τραυματισμό του Στέργιου Τσώκα. Ο αθλητής του ΟΞΙΦ έφτασε έως τον τελικό, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, μιας και τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο. Αύριο αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλοι εύχονται να μην έχει υποστεί κάτι σοβαρό.

 

Στους άντρες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης (Θησέας Ηρακλείου), ενώ το ασημένιο ο Στέργιος Τσώκας (ΟΞΙΦ). την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Νίκος Ξυνός (ΑΣ Βικτώρια) και Βασίλης Φλώρος (Αθ. Λέσχη).

Στις Γυναίκες ο τελικός ήταν συναρπαστικός και η Ιωάννα Χρήστου (ΟΞΙΦ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-13 της Νίκης Σιδηροπούλου (Αθ. Λέσχη). Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Μαρία Αϊβαζόγλου (Οδυσσέας Χαλανδρίου) και Δέσποινα Πέρδικα (Πανελλήνιος).

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές στο εξωτερικό, δεν έκρυβαν κάποιο καλό πλασάρισμα για τους αθλητές μας. Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος συμμετείχε στο Κύπελλο Κόσμου στο Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών που διεξήχθη στη Βόννη της Γερμανίας και κατέλαβε την 163η θέση σε 218 αθλητές.

Τέλος η Μαρία Παπαδοπούλου ήρθε 111 σε 125 αθλήτριες στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Αλγέρι.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib