Την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση της

στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα έχει η Βάσω Βουγιούκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξάγεται στο Σεν Νίκλας στο Βέλγιο και με μία αξιόλογη εμφάνιση θα σφραγίσει το εισιτήριο για την Βραζιλία.
Η Βουγιούκα βρίσκεται στο Βέλγιο από τις 10 Φεβρουαρίου, όπου και συμμετείχε σε προπονητικό καμπ που διεξήχθη στην Γάνδη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα αγωνιστούν επίσης η Μαρίνα Παΐζη και η Ζωή Βάχλας. Οι τρεις αθλήτριες θα αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του προπονητή Γκάμπριελ Ντούτσια.
Στη Βαρσοβία/ Πολωνία διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Ανδρών. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Γιώργος Τσουρούτας, Μάριος Γιακουμάτος και Δημήτρης Καφαταρίδης. Στο Βαρσοβία βρίσκεται και ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Δουβής.
Στο Γκέπινγκεν/ Γερμανία πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό κύπελλο U23 στο ξίφος Ασκήσεως και θα αγωνιστεί η Μαρία Παπαδοπούλου.
Στις εγχώριες διοργανώσεις το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων. Περισσότεροι από 110 αθλητές θα αγωνιστούν στο Ξίφος Ασκήσεως. Το Σάββατο θα διεξαχθούν τα ατομικά και την Κυριακή τα ομαδικά.

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib