Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξασφάλισε η Βάσω Βουγιούκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών στο Σεν Νίκλας του Βελγίου και κατέλαβε την 8η θέση. Με αυτό το πλασάρισμα η Βάσω εξασφάλισε το εισιτήριο για το Ρίο κι έγινε η 54η Ελληνίδα αθλήτρια που θα αγωνιστεί στη Βραζιλία.
Στο Σεν Νίκλας, πάντως, η Βουγιούκα στάθηκε άτυχη, καθώς για μόλις ένα χτύπημα έμεινε έξω από τα μετάλλια. Στα προημιτελικά έχασε 15-14 από την Εγκόριαν (Ρωσία).
Η Ελληνίδα οπλομάχος στη φάση των «64» νίκησε 15-12 την Κινέζα Σάο, ενώ στις «32» νίκησε 15-12 την Κόμιαντσουκ από την Ρωσία. Στις «16» ξεπέρασε το εμπόδιο της Κινέζας Σεν με 15-12.
Στην ίδια διοργάνωση είχαν πολύ αξιόλογες εμφανίσεις η Μαρίνα Παΐζη και η Ζωή Βάχλας. Αμφότερες προκρίθηκαν από τον όμιλο. Η Ζωή κατέλαβε την 83η θέση και αποκλείστηκε από την Ακσαμίτ (ΗΠΑ) με 15-11 στον αγώνα πρόκρισης για το κεντρικό ταμπλό. Η Παΐζη πήρε την 117η θέση κι έχασε στο πρώτο νοκ άουτ από την Γκουλότα (Ιταλία) με οριακή διαφορά 15-14.
Στο Γκέπινγκεν/ Γερμανία πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό κύπελλο U23 στο ξίφος Ασκήσεως και η Μαρία Παπαδοπούλου κατέλαβε την 39 θέση σε 79 αθλήτριες.
Τέλος στη Βαρσοβία/ Πολωνία διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Ανδρών. Ο Γιώργος Τσουρούτας πήρε την 123η θέση, ο Δημήτρης Καφαταρίδης την 136η θέση και ο Μάριος Γιακουμάτος την 165η θέση σε σύνολο 185 αθλητών. Στο Βαρσοβία βρέθηκε κι ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Δουβής.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib