Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Ξίφος Ασκήσεως. Συνολικά αγωνίστηκαν 110 αθλητές και αθλήτριες σε ένα αγωνιστικό διήμερο που προσέφερε πλούσιο θέαμα στους φίλους της Ξιφασκίας. Ο Βασίλης Κρητίδης και η Μαρία Χαλδαίου στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας.
Στους Εφηβους διεξήχθη ο πιο αμφίρροπος τελικός. Ο Βασίλης Κρητίδης (Πανελλήνιος) επιβλήθηκε με 15-12 του Ραφαήλ Σούλιου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Δαμιανός Μαυρίδης (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Δημήτρης Φατούρος (Πανελλήνιος).
Στις Νεάνιδες η Μαρία Χαλδαίου (ΑΟΞ Αιγάλεω) επιβλήθηκε στον τελικό της συμπαίκτριάς της Ευαγγελία Χαΐτογλου με 15-7 και κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι:Μαρία Μαρκαντονάκη (Αθλ. Λέσχη Χανίων) και Ευθυμία Παντελή (ΑΟΞΑ).
Στα ομαδικά των Νεανίδων ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Παντελή, Χαΐτογλου, Χαλδαίου, Παναγιωτοπούλου) έκανε επίδειξη δύναμης στον τελικό και νίκησε με 45-14 τον ΟΞΙΦ (Νικολαΐδου, Απιδοπούλου, Ζαχαροπούλου, Γεροσίδερη). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αθλ. Λέσχη Χανίων (Μανουδάκη, Παπαδουλάκη, Μαρκαντωνάκη, Μπομπολάκη)
Στα ομαδικά Εφήβων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Ανδριόπουλος, Μαυρίδης, Σούλιος, Σταθόπουλος). Στον τελικό επιβλήθηκε με 45-13 του ΟΞΙΦ (Αλβανός, Παπαγιάννης, Κωστέντσης, Μοσχόπουλος). Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Πανελλήνιος (Κονδύλης, Φατούρος, Κρητίδης, Βασιλειάδης)

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib