Ο Ραφαήλ Σούλιος και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας

στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών και Γυναικών, που διεξήχθη στην Κρήτη. Στα ομαδικά πρώτευσε ο ΑΟΞ Αιγάλεω και στις δύο κατηγορίες. Η ομάδα του Αιγάλεω ήταν και αυτή που πρωταγωνίστησε μιας και κατέκτησε συνολικά 6 από τα 8 μετάλλια στα ατομικά και τα δύο χρυσά στα ομαδικά.

 

Στους Νέους Ανδρες ο Ραφαήλ Σούλιος (ΑΟΞΑ) στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, καθώς κέρδισε στον τελικό με 15-5 τον Γιάννη Ανδριόπουλο (ΑΟΞΑ). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Δημήτρης Φατούρος (Πανελλήνιος) και Βασίλης Στάντσιος (ΑΟΟ).

Στις Νέες Γυναίκες η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε ακόμα μία πρωτιά. Στον τελικό η Κοντοχριστοπούλου επικράτησε με 15-6 της Eυαγγελίας Χαΐτογλου/ΑΟΞΑ. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι: Μαρία Μαρκαντωνάκη/ΑΛΞ Χανίων και Μαρία Χαλδαίου/ΑΟΞΑ.

Στα ομαδικά στους Νέους Ανδρες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΑΟΞΑ (Γιάννος-Ρίζος, Μπεσίρης, Σούλιος, Ανδριόπουλος) στον τελικό κέρδισε τον ΑΟΟ (Αργυρόπουλος, Γ. Κίβαρης, Δ. Κίβαρης, Στάντσιος ) με 45-32. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πανελλήνιος (Κονδύλης, Φατούρος, Παναγόπουλος, Κρητίδης).

Στις Νέες Γυναίκες ο ΑΟΞΑ (Δεσύλλα, Χαΐτογλου, Χαλδαίου, Παντελή) δεν δυσκολεύτηκε και επιβλήθηκε με 45-30 του ΟΞΙΦ (Δημητριάδου, Παπαδοπούλου, Νικολαΐδου, Γεροσίδερη). Την τρίτη θέση κατέλαβε η
Αθλ. Λέσχη ξιφασκίας Χανίων (Παπαδουλάκη, Μαρκαντωνάκη, Ν. Μανουδάκη, Χρ. Μανουδάκη).

Την όγδοη θέση στο satellite της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Σπάθη Γυναικών που διεξήχθη στη Ρώμη κατέλαβε η Αριάννα Σακελλαρίου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και παραλίγο να εξασφαλίσει και μετάλλιο. Στις «64» η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε με 15-7 την Ντρούλι (Ιταλία). Στο γύρο των «32» επιβλήθηκε με 15-12 της Μπόρτσα (Ιταλία) και πήρε την πρόκριση για τις «16». Εκεί αντιμετώπισε την Παστράν (Βενεζουέλα) και επικράτησε με 15-12. Η εκπληκτική της πορεία σταμάτησε στα προημιτελικά. Αντιμετώπισε την Κοντρέρας (Βενεζουέλα) και ηττήθηκε με 15-10.

Στη Βουδαπέστη διεξήχθη το Γκραν Πρι στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών. Ο Σάββας Καββαδίας πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία και κατέλαβε την 81η θέση. Οι υπόλοιποι Ελληνες που συμμετείχαν πήραν τις εξής θέσεις: Νίκος Τσώκας 198, Αλέξανδρος Κοντογιάννης 230, Κωνσταντίνος Μπλέκος 274, Κοσμάς Καρακόλης 276 και η Νίκη Σιδηροπούλου την 178η θέση.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib