Κορυφαίο γεγονός της ξιφασκίας το 2017 στη χώρα μας θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης γυναικών «Κύπελλο Ακρόπολις» που διοργανώνει και φέτος η Ε.Ο.Ξ. με τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής το 3ήμερο 17-19/2 στο ΟΑΚΑ.

Η διοργάνωση αυτή κουβαλά με συνέπεια και αξιοπιστία μια 30χρονη προϊστορία, ώστε να συγκαταλέγεται στις δυναμικότερες και "δημοφιλέστερες" του αθλήματος παγκοσμίως. Αναγνώριση την οποία έχει κερδίσει... με το σπαθί της.

Επιβεβαίωση της καθιέρωσης του «Κυπέλλου Ακρόπολις» στα αρτιότερα και ισχυρότερα τουρνουά στο θεσμό του Κυπέλλου Κόσμου όπου ανήκει, θεωρείται, βέβαια, η μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες.

Στο φετινό τουρνουά, μέχρι σήμερα, έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος 160 αθλήτριες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και 14 Ελληνίδες.

Από την πλευρά της ΕΟΞ,  έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική προετοιμασία για την άρτια οργάνωση των αγώνων σε πνεύμα αυστηρής λιτότητας, αλλά με σεβασμό στο κύρος και το επίπεδό τους. Όπως και πέρυσι, τις δύο πρώτες μέρες (17-18/2) θα διεξαχθούν τα ατομικά, ενώ την 3η μέρα (19/2) θα γίνουν τα ομαδικά.

Όπως πάντα, όλες τις μέρες η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Νίκησε με το σπαθί σου

nikise me to spathi sou

Copyright © 2017 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib