Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το ενδιαφέρον για την ξιφασκία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο καθώς θα διεξαχθούν δύο μεγάλες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα:

• Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο -U17 στο ξίφος ασκήσεως εφήβων (ατομικά και ομαδικά) με ρεκόρ συμμετοχών για τη διοργάνωση (106 αθλητές από 18 χώρες). Τους αγώνες διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο ο ΟΜΙΛΟΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας
• και το Κύπελλο "ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ"  στο ξίφος Μονομαχίας (ατομικά). Τους αγώνες διοργανώνει ο ΑΣ ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ σε συνεργασία με την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας. Παράλληλα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (ατομικά και ομαδικά).

Μεγάλο επίσης είναι το ενδιαφέρον και στις διεθνείς συμμετοχές των αθλητών, αθλητριών μας καθώς με Έλληνες ξιφομάχους θα γεμίσει η Ευρώπη το Σαββατοκύριακο! Συνολικά 37 αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν με στόχο κάποια σημαντική διάκριση. Οι Έλληνες και Ελληνίδες ξιφομάχοι θα δώσουν δυναμικό παρών σε Γαλλία και Βουλγαρία.

• Στο Σεν Μορ/ Γαλλία είναι προγραμματισμένο το Κύπελλο Κόσμου στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών. Στους αγώνες θα συμμετάσχει η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου και η Μαρία Παπαδοπούλου.
• Στη Σόφια/ Βουλγαρία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης Εφήβων-Νεανίδων και οι αθλητές-τριες θα αγωνιστούν στα ομαδικά και στα ατομικά. Η ελληνική αποστολή είναι πολυπληθής, καθώς θα συμμετάσχουν 35 αθλητές-τριες (Ανδριώτη Αννα, Αθανασίου Ελένη, Μποϊδάνη Δήμητρα-Λυδία, Χατζηκοκκίνου Αικατερίνη-Μαρία, Χρηστέα Αρτεμις-Καρολίνα, Δήμκου Ελένη, Γκαζεπίδη Μαρία-Ελένη, Καλουτά Καλλιόπη, Κεφαλά Κων/να, Κοντογιώργη Ισμήνη, Λιβανού Ειρήνη, Παλάσκα Αγνή, Παναγιάρη-Μαλέα Ηλιανή, Παπαθεοδώρου Αντωνία-Αργυρώ, Σκαρτάδου Δήμητρα, Τετράδη Σοφία-Διονυσία, Θεοδόση Βασιλική, Τριανταφύλλη Ελευθερία-Ηλιάνα, Αλιφραγκής Μιχάλης, Μποϊδάνης Ιωάννης-Ιάσων, Καλουτάς Φίλιππος, Καραγιώργος Κων/νος, Κοντοειδής Παναγιώτης, Κωστούλας Γρηγόρης-Μάριος, Κρούσκος Σπυρίδων, Μαρτίνος Δημήτριος, Ντάκης Σπυρίδων, Πάγκαλος Αγγελος, Παναγιάρης-Μαλέας Ευάγγελος, Περγαμάλης Νικόλαος-Αγγελος, Πρίφτης Ιωάννης, Ρωμανός Ιωάννης, Σίμος Περικλής-Αλέξιος, Στραγάλης Θεόδωρος, Βιδάλης Απόστολος) και οι  διαιτητές Γιακουμάτος Μάριος, Παϊζη Μαρίνα, Πολιάκοβ Αλέξανδρος .
• Τέλος ο διεθνής διαιτητής μας Ανδρέας Δουβής βρίσκεται στην Αλγερία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών, προσκεκλημένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

«Έφυγε ο Γιώργος ΠΑΥΛΙΔΗΣ»

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο του αθλητή μας Γιώργου Παυλίδη, πρωταθλητή στο ξίφος ασκήσεως. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib